Панкейки на кефірі в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 100 мл рослинної олії
- 2,5 скл. просіяного борошна
- 2 яйця
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. розпушувача
- 0,5 л кефіру
- ванілін за смаком
Рецепт приготування:
- Кефір переливаємо у каструлю і ставимо на маленький вогонь. Додаємо соду (гасити її не потрібно) і ретельно перемішуємо.
- Як тільки кефір почне покриватися дрібними бульбашками, знімаємо з вогню. Додаємо розпушувач, хоча можна обійтися і без нього.
- Збиваємо яйця разом з цукром та ваніліном, до однорідної маси. Наприкінці поступово всипаємо борошно та знову перемішуємо тісто, щоб не було грудок.
- Вливаємо рослинну олію, щоб панкейки не пригоріли і не прилипали до поверхні.
- Сковорідку змащуємо тонким шаром рослинної олії та розігріваємо на середньому вогні. Обережно вливаємо черпаком тісто. Як тільки з'являться лопаючі бульбашки – перевертаємо млинець.
- Готовий продукт змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу в теплому вигляді.
Додаткові поради:
- Спробуйте подати панкейки з розтопленим шоколадом, ягодами, джемом, медом або сметаною для додаткового смаку.
- В якості напою до панкейків ідеально підійде чай або кава з молоком.
- Для експерименту можна додати в тісто трохи кориці або кардамону, щоб надати панкейкам особливої пікантності.
Спробуйте цей рецепт, і ваш ранок наповниться чудовим ароматом та смаком пишних панкейків!