Панкейки на кефірі в домашніх умовах

Панкейки на кефірі в домашніх умовах
4.3
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100 мл рослинної олії
  • 2,5 скл. просіяного борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 0,5 л кефіру
  • ванілін за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кефір переливаємо у каструлю і ставимо на маленький вогонь. Додаємо соду (гасити її не потрібно) і ретельно перемішуємо.
  2. Як тільки кефір почне покриватися дрібними бульбашками, знімаємо з вогню. Додаємо розпушувач, хоча можна обійтися і без нього.
  3. Збиваємо яйця разом з цукром та ваніліном, до однорідної маси. Наприкінці поступово всипаємо борошно та знову перемішуємо тісто, щоб не було грудок.
  4. Вливаємо рослинну олію, щоб панкейки не пригоріли і не прилипали до поверхні.
  5. Сковорідку змащуємо тонким шаром рослинної олії та розігріваємо на середньому вогні. Обережно вливаємо черпаком тісто. Як тільки з'являться лопаючі бульбашки – перевертаємо млинець.
  6. Готовий продукт змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу в теплому вигляді.

Додаткові поради:

  • Спробуйте подати панкейки з розтопленим шоколадом, ягодами, джемом, медом або сметаною для додаткового смаку.
  • В якості напою до панкейків ідеально підійде чай або кава з молоком.
  • Для експерименту можна додати в тісто трохи кориці або кардамону, щоб надати панкейкам особливої пікантності.

Спробуйте цей рецепт, і ваш ранок наповниться чудовим ароматом та смаком пишних панкейків!