Відкритий пиріг з яблуками в духовці

Відкритий пиріг з яблуками в духовці
4.6
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка
  • масло вершкове – 160 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 4 шт.
  • ванільний цукор – 10 г
  • волоські горіхи – 100 г
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • розпушувач – 5 г
  • яблука – 4 шт.

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло розм'якшуємо до кімнатної температури. Додаємо половину порції цукру та ванільний цукор, збиваємо до пишності за допомогою міксера.
  2. По одному в суміш додаємо яйця та продовжуємо збивати до однорідної маси.
  3. Борошно змішуємо з розпушувачем і всипаємо в масляно-яєчну суміш, добре перемішуємо.
  4. Очищаємо яблука від шкірки, розрізаємо на дві частини та уважно вирізаємо насіння з серцевиною.
  5. Очищені фрукти поливаємо лимонним соком, після чого випуклі половинки за допомогою ножа надрізаємо ромбовидно.
  6. Підходящу форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Рівномірно викладаємо готове тісто.
  7. Зверху по колу розкладаємо яблука і трохи зверху вдавлюємо пальцями.
  8. Дрібно рубаємо горіхи за допомогою великого ножа та викладаємо поверх яблук. Посипаємо двома ложками цукру всю начинку пирога.
  9. Ставимо майбутній пиріг у розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо близько 45 хвилин до готовності.
  10. Якщо після приготування у вас залишилося трохи тіста, розкачайте за допомогою скалки кілька смужок та зробіть зверху випічки акуратну "решітку".

Цікаво:

Яблучний пиріг з горіхами - це не просто смачний десерт, а частина культурної спадщини України. Українці відомі своєю гостинністю та любов'ю до випікання. Цей рецепт з легкою кислинкою від лимону та ароматними горіхами принесе тепло та затишок у ваш дім. Відтепер кожен шматочок цього пирога буде нагадувати про багате кулінарне мистецтво України.