Відкритий пиріг з яблуками в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- борошно – 1 склянка
- масло вершкове – 160 г
- цукор – 200 г
- яйця – 4 шт.
- ванільний цукор – 10 г
- волоські горіхи – 100 г
- лимонний сік – 1 ст.л.
- розпушувач – 5 г
- яблука – 4 шт.
Рецепт приготування:
- Вершкове масло розм'якшуємо до кімнатної температури. Додаємо половину порції цукру та ванільний цукор, збиваємо до пишності за допомогою міксера.
- По одному в суміш додаємо яйця та продовжуємо збивати до однорідної маси.
- Борошно змішуємо з розпушувачем і всипаємо в масляно-яєчну суміш, добре перемішуємо.
- Очищаємо яблука від шкірки, розрізаємо на дві частини та уважно вирізаємо насіння з серцевиною.
- Очищені фрукти поливаємо лимонним соком, після чого випуклі половинки за допомогою ножа надрізаємо ромбовидно.
- Підходящу форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Рівномірно викладаємо готове тісто.
- Зверху по колу розкладаємо яблука і трохи зверху вдавлюємо пальцями.
- Дрібно рубаємо горіхи за допомогою великого ножа та викладаємо поверх яблук. Посипаємо двома ложками цукру всю начинку пирога.
- Ставимо майбутній пиріг у розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо близько 45 хвилин до готовності.
- Якщо після приготування у вас залишилося трохи тіста, розкачайте за допомогою скалки кілька смужок та зробіть зверху випічки акуратну "решітку".
Цікаво:
Яблучний пиріг з горіхами - це не просто смачний десерт, а частина культурної спадщини України. Українці відомі своєю гостинністю та любов'ю до випікання. Цей рецепт з легкою кислинкою від лимону та ароматними горіхами принесе тепло та затишок у ваш дім. Відтепер кожен шматочок цього пирога буде нагадувати про багате кулінарне мистецтво України.