Тістечко з лимонним кремом

Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 130 г борошна
- 70 г цукрової пудри
- 0,5 ч.л. солі
- 1 ст.л. тертої цедри лимона
- 115 г вершкового масла
Для крему:
- 3 яйця
- 8 яєчних жовтків
- 270 г цукру
- 1 щіпка солі
- 2 ст.л. тертої цедри лимона
- 310 мл лимонного соку
Рецепт приготування:
- В широкій мисці змішайте кубики вершкового масла, цукрову пудру, борошно, цедру лимона і сіль. Руками перемішайте до утворення жирної крихти.
- Лист застеліть пергаментним папером. Викладіть тісто, щільно притискаючи і формуючи рівну поверхню.
- Поставте лист в духовку. Випікайте при температурі 180°С приблизно півгодини.
- Приготуйте лимонний крем. Для цього змішайте яйця, жовтки, цукор, сіль і цедру лимона. Поставте на повільний вогонь, та обережно, постійно помішуючи, вливайте лимонний сік. Повільно нагрівайте, не допускаючи кипіння. Варіть до загусання.
- Приготованим кремом полийте готовий корж. Лист закрийте фольгою і поставте в духовку. Потрібно 10 хвилин, щоб крем став щільним.
- Зніміть фольгу і остудіть виріб при кімнатній температурі. Потім знову закрийте і поставте в холодильник на 1 годину.
- Охолоджений корж перекладіть на обробну дошку. За допомогою гострого ножа, змоченого у холодній воді, наріжте корж квадратами 5x5 см.
- Викладіть на широку тарілку і присипте цукровою пудрою.
Для додаткового смаку тістечка можна посипати підсмаженими горіхами, половинками часточок лимона. Якщо у крем додати трохи ванілі, тістечка набудуть особливого аромату. Насолоджуйтесь чаюванням із цими чудовими лимонними тістечками!