Тістечко з лимонним кремом

Тістечко з лимонним кремом
3.7
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 130 г борошна
  • 70 г цукрової пудри
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 ст.л. тертої цедри лимона
  • 115 г вершкового масла

Для крему:

  • 3 яйця
  • 8 яєчних жовтків
  • 270 г цукру
  • 1 щіпка солі
  • 2 ст.л. тертої цедри лимона
  • 310 мл лимонного соку

Рецепт приготування:

  1. В широкій мисці змішайте кубики вершкового масла, цукрову пудру, борошно, цедру лимона і сіль. Руками перемішайте до утворення жирної крихти.
  2. Лист застеліть пергаментним папером. Викладіть тісто, щільно притискаючи і формуючи рівну поверхню.
  3. Поставте лист в духовку. Випікайте при температурі 180°С приблизно півгодини.
  4. Приготуйте лимонний крем. Для цього змішайте яйця, жовтки, цукор, сіль і цедру лимона. Поставте на повільний вогонь, та обережно, постійно помішуючи, вливайте лимонний сік. Повільно нагрівайте, не допускаючи кипіння. Варіть до загусання.
  5. Приготованим кремом полийте готовий корж. Лист закрийте фольгою і поставте в духовку. Потрібно 10 хвилин, щоб крем став щільним.
  6. Зніміть фольгу і остудіть виріб при кімнатній температурі. Потім знову закрийте і поставте в холодильник на 1 годину.
  7. Охолоджений корж перекладіть на обробну дошку. За допомогою гострого ножа, змоченого у холодній воді, наріжте корж квадратами 5x5 см.
  8. Викладіть на широку тарілку і присипте цукровою пудрою.

Для додаткового смаку тістечка можна посипати підсмаженими горіхами, половинками часточок лимона. Якщо у крем додати трохи ванілі, тістечка набудуть особливого аромату. Насолоджуйтесь чаюванням із цими чудовими лимонними тістечками!