Рулет "Гірський пік"
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 20 г дріжджів
- 300 г молока
- 60 г цукру
- 3 жовтки
Для прикраси:
- 5 білків
- 20 г цукру
Для сиропу:
- 30 г цукру
- 50 г води
Для начинки:
- 30 г родзинок
- 200 г цукатів
- 3 г кориці
- 2 квітки гвоздики
- 50 г рому
- цедра лимона
Рецепт приготування:
Сухофрукти, які входять до складу, під час випікання розкривають свій аромат, насичуючи готову страву неповторним смаком. Рулет можна подати до ранкового чаю або взяти з собою як доповнення до обідньої кави. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 10 невеликих рулетиків. Затрачений час - 40 хвилин.
- У досить великій мисці змішуємо всі інгредієнти для тіста. Залишаємо для підняття в теплому місці.
- Тісто, що підійшло, обминаємо, розкачуємо в пласт товщиною 1 см.
- Сухі інгредієнти для начинки заливаємо ромом і залишаємо на 10-15 хвилин для розбухання. Вологу масу викладаємо на корж і скручуємо рулетом.
- Нарізаємо на шматочки. Товщина кожного - до 5 см. Викладаємо в формочки, змащені олією, даємо ще раз підійти.
- Випікаємо при температурі 180 градусів. Духовку слід заздалегідь розігріти. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки - якщо вона виходить сухою, значить виріб готовий.
- Варимо сироп із води та цукру. Незначно охолоджуємо. Невеликими порціями додаємо в білки і починаємо збивати.
- Готові рулетики покриваємо збитими білками на зразок гірських вершин.
Цікаві факти:
Виріб можна подавати в індивідуальному посуді або на загальній великій тарілці. Покривати білками рекомендується безпосередньо перед подачею, щоб зберегти пишність. Якщо у вас немає сухофруктів і цукатів, можна використовувати розпарений мак. Смак рулетиків від цього не постраждає і навіть набуде нових ноток.