Рулет "Гірський пік"

Рулет "Гірський пік"
3.9
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 20 г дріжджів
  • 300 г молока
  • 60 г цукру
  • 3 жовтки

Для прикраси:

  • 5 білків
  • 20 г цукру

Для сиропу:

  • 30 г цукру
  • 50 г води

Для начинки:

  • 30 г родзинок
  • 200 г цукатів
  • 3 г кориці
  • 2 квітки гвоздики
  • 50 г рому
  • цедра лимона

Рецепт приготування:

Сухофрукти, які входять до складу, під час випікання розкривають свій аромат, насичуючи готову страву неповторним смаком. Рулет можна подати до ранкового чаю або взяти з собою як доповнення до обідньої кави. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 10 невеликих рулетиків. Затрачений час - 40 хвилин.

  1. У досить великій мисці змішуємо всі інгредієнти для тіста. Залишаємо для підняття в теплому місці.
  2. Тісто, що підійшло, обминаємо, розкачуємо в пласт товщиною 1 см.
  3. Сухі інгредієнти для начинки заливаємо ромом і залишаємо на 10-15 хвилин для розбухання. Вологу масу викладаємо на корж і скручуємо рулетом.
  4. Нарізаємо на шматочки. Товщина кожного - до 5 см. Викладаємо в формочки, змащені олією, даємо ще раз підійти.
  5. Випікаємо при температурі 180 градусів. Духовку слід заздалегідь розігріти. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки - якщо вона виходить сухою, значить виріб готовий.
  6. Варимо сироп із води та цукру. Незначно охолоджуємо. Невеликими порціями додаємо в білки і починаємо збивати.
  7. Готові рулетики покриваємо збитими білками на зразок гірських вершин.

Цікаві факти:

Виріб можна подавати в індивідуальному посуді або на загальній великій тарілці. Покривати білками рекомендується безпосередньо перед подачею, щоб зберегти пишність. Якщо у вас немає сухофруктів і цукатів, можна використовувати розпарений мак. Смак рулетиків від цього не постраждає і навіть набуде нових ноток.