Шоколадний пиріг з персиковим кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
- 4 яйця
- 150 г вершкового масла
- 150 г шоколаду
- 50 г борошна
- 50 г волоських горіхів
Для крему:
- 2 яйця
- 200 г молока
- 2 ст.л. борошна
- 0,5 скл. цукру
- 500 г персиків
- ванілін - за смаком
Рецепт приготування:
Цей десерт гармонійно поєднує в собі аромати шоколаду та персика. Смаки збалансовані та не змішуються один з одним. Вказаної кількості інгредієнтів вистачить для приготування 4 порцій. Загальний час приготування - 55 хвилин.
- Відділяємо білки від жовтків і збиваємо їх у міцну піну. Жовтки розтираємо з розтопленим вершковим маслом.
- Шоколад натираємо на тертці, з'єднуємо з жовтками, борошном та збитими білками. Обережно перемішуємо. Додаємо подрібнені горіхи.
- Лист змащуємо маслом і легко посипаємо борошном. Викладаємо тісто і випікаємо. Температура приблизно 160 градусів. Орієнтуємося на технічні характеристики своєї духовки.
- Готуємо крем. Для цього у каструльці змішуємо яйця, борошно, молоко, цукор, ставимо варитися. Доводимо до кипіння і додаємо нарізані шматочками персики. Залишаємо на вогні до утворення густої маси.
- Готовий корж ділимо навпіл і викладаємо між коржами крем. Зверху торт посипаємо цукровою пудрою.
Щоб отримати корж достатньої товщини, слід вибирати глибокий лист невеликих розмірів. Якщо такого не виявиться під рукою і отримати дві половини не представляється можливим, крем можна нанести зверху. Для рецепту можна використовувати не тільки свіжі, але й консервовані персики. Також їх можна замінити нектаринами.
Додаткові поради:
Для більш насиченого смаку шоколаду, спробуйте додати трохи какао-порошку до тіста. Також можна експериментувати з різними видами горіхів, такими як мигдаль або фундук, для додання нових відтінків смаку вашому торту.