Шоколадний пиріг з персиковим кремом

Шоколадний пиріг з персиковим кремом
3.8
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 4 яйця
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г шоколаду
  • 50 г борошна
  • 50 г волоських горіхів

Для крему:

  • 2 яйця
  • 200 г молока
  • 2 ст.л. борошна
  • 0,5 скл. цукру
  • 500 г персиків 
  • ванілін - за смаком

Рецепт приготування:

Цей десерт гармонійно поєднує в собі аромати шоколаду та персика. Смаки збалансовані та не змішуються один з одним. Вказаної кількості інгредієнтів вистачить для приготування 4 порцій. Загальний час приготування - 55 хвилин.

  1. Відділяємо білки від жовтків і збиваємо їх у міцну піну. Жовтки розтираємо з розтопленим вершковим маслом.
  2. Шоколад натираємо на тертці, з'єднуємо з жовтками, борошном та збитими білками. Обережно перемішуємо. Додаємо подрібнені горіхи.
  3. Лист змащуємо маслом і легко посипаємо борошном. Викладаємо тісто і випікаємо. Температура приблизно 160 градусів. Орієнтуємося на технічні характеристики своєї духовки.
  4. Готуємо крем. Для цього у каструльці змішуємо яйця, борошно, молоко, цукор, ставимо варитися. Доводимо до кипіння і додаємо нарізані шматочками персики. Залишаємо на вогні до утворення густої маси.
  5. Готовий корж ділимо навпіл і викладаємо між коржами крем. Зверху торт посипаємо цукровою пудрою.

Щоб отримати корж достатньої товщини, слід вибирати глибокий лист невеликих розмірів. Якщо такого не виявиться під рукою і отримати дві половини не представляється можливим, крем можна нанести зверху. Для рецепту можна використовувати не тільки свіжі, але й консервовані персики. Також їх можна замінити нектаринами.

Додаткові поради:

Для більш насиченого смаку шоколаду, спробуйте додати трохи какао-порошку до тіста. Також можна експериментувати з різними видами горіхів, такими як мигдаль або фундук, для додання нових відтінків смаку вашому торту.