Печиво з чорним перцем
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 ч.л. сухого імбиру
- 75 г вершкового масла
- 300 г борошна
- 0,5 ч.л. чорного перцю
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1 ч.л. меленої кориці
- 1,5 ст.л. меду
- 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха
- 1 ч.л. розпушувача
- 150 мл клубничного сиропу
Рецепт приготування:
- У ємності з'єднуємо сироп, цукор, вершкове масло та мед. Нагріваємо на повільному вогні до повного розчинення жиру.
- Знімаємо каструлю з плити. Поки маса не охолола, всипаємо половину норми борошна, спеції.
- Коли температура знизиться, вбиваємо яйце. Вводимо решту борошна, змішану з розпушувачем. Ретельно перемішуємо, щоб отримати м'яке, податливе тісто.
- Даємо тісту повністю охолонути. На це потрібно близько 20 хвилин. Потім розкачуємо в пласт товщиною близько 0,7 см. Вирізаємо печиво будь-якої форми.
- Лист застилаємо папером для випічки. Розкладаємо печиво та випікаємо в духовці протягом 18 хвилин при температурі 180°С. Смачного!
Цікаві факти та поради:
- Чорний перець та інші спеції надають печиву особливий, зігріваючий смак.
- Полуничний сироп легко замінити будь-яким іншим за смаком.
- Кількість борошна можна регулювати, враховуючи вологість у приміщенні та температуру навколишнього середовища.
- Кухарі давно помітили, що обидва вищеназваних фактори значно впливають на консистенцію тіста.