Печиво з чорним перцем

Печиво з чорним перцем
4.2
(10)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 ч.л. сухого імбиру
  • 75 г вершкового масла
  • 300 г борошна
  • 0,5 ч.л. чорного перцю
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1,5 ст.л. меду
  • 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 150 мл клубничного сиропу

Рецепт приготування:

  1. У ємності з'єднуємо сироп, цукор, вершкове масло та мед. Нагріваємо на повільному вогні до повного розчинення жиру.
  2. Знімаємо каструлю з плити. Поки маса не охолола, всипаємо половину норми борошна, спеції.
  3. Коли температура знизиться, вбиваємо яйце. Вводимо решту борошна, змішану з розпушувачем. Ретельно перемішуємо, щоб отримати м'яке, податливе тісто.
  4. Даємо тісту повністю охолонути. На це потрібно близько 20 хвилин. Потім розкачуємо в пласт товщиною близько 0,7 см. Вирізаємо печиво будь-якої форми.
  5. Лист застилаємо папером для випічки. Розкладаємо печиво та випікаємо в духовці протягом 18 хвилин при температурі 180°С. Смачного!

Цікаві факти та поради:

  • Чорний перець та інші спеції надають печиву особливий, зігріваючий смак.
  • Полуничний сироп легко замінити будь-яким іншим за смаком.
  • Кількість борошна можна регулювати, враховуючи вологість у приміщенні та температуру навколишнього середовища.
  • Кухарі давно помітили, що обидва вищеназваних фактори значно впливають на консистенцію тіста.