Білий "Наполеон"

Білий "Наполеон"
4.9
(11)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 10 г амонію харчового
  • 3 ст.л. цукру
  • 100 г маргарину
  • щіпка солі
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. сметани

Для крему:

  • 250 мл молока
  • 4 ст.л. борошна
  • 200 г масла
  • 300 г цукрової пудри
  • 1 пакетик ванільного цукру

Рецепт приготування:

Крем, який використовується у торті, насичує коржі молочним смаком. Він відрізняється легкістю. Зазначених інгредієнтів достатньо для приготування 5 порцій. Затрачений час - 50 хвилин.

  1. У ємності змішуємо всі інгредієнти для тіста. Ретельно перемішуємо. Маса не повинна бути рідкою або надто крутою. Ділимо на три рівні частини.
  2. Кожен шматок розкачуємо у пласт товщиною в 0,5 см. Лист змащуємо маслом і по черзі випікаємо. Температура - 180 градусів.
  3. Готуємо крем. Для цього половину молока змішуємо з борошном. Окремо залишене молоко та ванільний цукор доводимо до кипіння. При постійному помішуванні вводимо молочно-борошняну суміш. Варимо до тих пір, поки маса не почне загусати. Сотейник знімаємо з вогню та ставимо в холодильник.
  4. Перетираємо цукрову пудру з вершковим маслом. Повинна утворитися крихта. Змішуємо з масою, яка вже встигла охолонути.
  5. Коржі промазуємо отриманим кремом. Складаємо один на один. Накриваємо злегка зволоженою серветкою та витримуємо ніч.
  6. Посипаємо поверхню торта цукровою пудрою та нарізаємо довільними квадратиками.

Кількість сметани можна регулювати, орієнтуючись на свій смак. Якщо для приготування крему використовувалося домашнє молоко, кількість масла можна зменшити, щоб уникнути надмірної жирності.

Цікавий факт:

Використання амонію харчового в тісті - це старовинний спосіб надати випічці пишності та легкості. Амоній розкладається при нагріванні, вивільняючи гази, які роблять тісто повітряним.