Рецепт піци з ковбасою та сиром, в домашніх умовах

Рецепт піци з ковбасою та сиром, в домашніх умовах
4.4
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 120 мл води
  • 200 г пшеничного борошна
  • 5 г сухих дріжджів
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 0,5 ч.л. солі

Інгредієнти для начинки:

  • 150 г салямі (або будь-якої копченої ковбаси)
  • 200 г твердого сиру
  • 20 г пармезану
  • 5 ст.л. томатного соусу
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • базилік для подачі

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте опару: сухі дріжджі змішайте з 50 мл теплої води. У деяких випадках дріжджі додають у тісто одразу з борошном (вказано в інструкції на упаковці).
  2. Просійте борошно в миску, додайте сіль. Зробіть у центрі борошна невелике поглиблення.
  3. Через 15 хвилин влийте опару, що піднялася, всередину поглиблення. Додайте залишки води і замісіть тісто, ретельно та уважно змішуючи рідину з борошном.
  4. Влийте олію, продовжуючи місити тісто руками.
  5. Скатайте кулю, змастіть олією та накрийте плівкою.
  6. Через 60 хвилин обомніть тісто, що піднялось. Розкачайте в пласт діаметром 25-30 см та товщиною не більше 1 см.
  7. Змастіть томатним соусом, викладіть натертий сир і ковбасу, нарізану кружечками.
  8. Випікайте у розігрітій до 200 °C духовці приблизно 20 хвилин.
  9. Вийміть лист, піцу зверху посипте тертим пармезаном.
  10. Витримайте випічку ще 2-3 хвилини в духовці.

Додаткові поради:

  • Обсмажте на сковороді м'ясний продукт, якщо використовуєте варену ковбасу або сосиски замість копченостей.
  • Гарячу піцу збризніть оливковою олією та посипте базиліком для додаткового аромату.
  • Експериментуйте з різними видами сирів та ковбас, а також додавайте овочі, гриби або м'ясо для різноманіття смаків.
  • Пам'ятайте, що смак піци значно залежить від якості томатного соусу та приправ, що обрані для випікання.

Опануйте цей рецепт, і ваша піца з салямі обов'язково стане хітом на будь-якому столі!