Дріжджовий пиріг з шинкою

Дріжджовий пиріг з шинкою
4.2
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г дріжджового листкового тіста
  • 250 г шинки
  • 200 г твердого сиру
  • 6 яєць
  • 3 ст.л. води
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • сіль, мелений перець та зелень за смаком

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь вийміть листкове тісто з морозильної камери.
  2. Натріть сир на грубій тертці, а шинку наріжте тонкою соломкою або кубиками.
  3. Збийте яйця з сіллю, перелийте частину (3-4 ст. л.) у іншу миску.
  4. До основної суміші додайте 2-3 ст. л. води та подрібнену зелень петрушки, кропу. Ретельно перемішайте.
  5. Розігрійте сковороду з олією та випікайте 2-3 "млинці" зі збитих яєць.
  6. Розкачайте тісто у пласт товщиною 1 см. Виріжте два кола: діаметр першого має бути більшим на 3 см від форми, другого - на 1 см.
  7. Круглу форму змастіть олією. Викладіть тісто, утворюючи високі бортики.
  8. На дно покладіть яєчний млинець, зверху шинку та сир.
  9. Повторіть це чергування шарів начинки.
  10. Закрийте пиріг тістом, щільно зліпіть краї по колу.
  11. Змастіть верх яйцем, по центру зробіть хрестоподібний надріз.
  12. Випікайте близько 30 хвилин при 180 °C.
  13. Вийміть пиріг з форми, накрийте чистим рушником на 2-3 хвилини. Поріжте на шматочки і подавайте до столу.

Надлишки тіста можна використовувати для декору пирога. Страва однаково смачна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Цікавий факт:

Пироги з м'ясом і сиром мають давню історію в українській кухні. Їх часто готували під час свят та урочистостей. Сьогодні такий пиріг може стати чудовим вибором для сімейного обіду або вечері, або ж затишним доповненням до чаювання з друзями. Спробуйте експериментувати з різними видами сиру та шинки, щоб знайти свій улюблений варіант!