Соковита запіканка із цвітної капусти
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г цвітної капусти
- 1 болгарський перець
- 1 помідор
- 1 яйце
- 50 мл вершків (10-15% жирності)
- 50 г твердого сиру
- 0,5 ч.л. універсальної приправи
- 20 г панірувальних сухарів
- 10 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Промийте качан капусти та розберіть його на суцвіття, після чого відваріть у підсоленій воді до напівготовності.
- Відкиньте на друшляк, охолодіть.
- Ретельно вимийте овочі, висушіть паперовим рушником. Видаліть насіння та перегородки у перці. Наріжте перець кубиками, а помідор – невеликими часточками або скибочками.
- Розділіть яйце на білок і жовток. Змішайте вершки з жовтком, додайте сіль, спеції та тертий сир.
- Відріжте у суцвіть капусти «ніжки», подрібніть у блендері та додайте до вершково-яєчної суміші.
- Збийте білок з сіллю у щільну масу. Обережно введіть у заливку, перемішуючи лопаткою зверху вниз.
- Рясно змастіть форму маслом та присипте панірувальними сухарями. Викладіть шарами капусту, перець та помідори. Додайте половину яєчно-вершкової суміші.
- Повторіть процедуру з залишками овочів та заливкою.
- Запікайте протягом 30-40 хвилин при 180-200 °C.
Цікаво:
Запіканка з цвітної капусти — це не тільки смачна, але й корисна страва. Цвітна капуста багата на вітаміни групи B, C, K, а також містить важливі мінерали, такі як калій, магній і фосфор. Експериментуючи з додаванням різних овочів, грибів або навіть м'яса, ви можете кожен раз створювати нові варіації цієї страви, насолоджуючись новими смаками та корисними властивостями.