Соковита запіканка із цвітної капусти

Соковита запіканка із цвітної капусти
4.2
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г цвітної капусти
  • 1 болгарський перець
  • 1 помідор
  • 1 яйце
  • 50 мл вершків (10-15% жирності)
  • 50 г твердого сиру
  • 0,5 ч.л. універсальної приправи
  • 20 г панірувальних сухарів
  • 10 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Промийте качан капусти та розберіть його на суцвіття, після чого відваріть у підсоленій воді до напівготовності.
  2. Відкиньте на друшляк, охолодіть.
  3. Ретельно вимийте овочі, висушіть паперовим рушником. Видаліть насіння та перегородки у перці. Наріжте перець кубиками, а помідор – невеликими часточками або скибочками.
  4. Розділіть яйце на білок і жовток. Змішайте вершки з жовтком, додайте сіль, спеції та тертий сир.
  5. Відріжте у суцвіть капусти «ніжки», подрібніть у блендері та додайте до вершково-яєчної суміші.
  6. Збийте білок з сіллю у щільну масу. Обережно введіть у заливку, перемішуючи лопаткою зверху вниз.
  7. Рясно змастіть форму маслом та присипте панірувальними сухарями. Викладіть шарами капусту, перець та помідори. Додайте половину яєчно-вершкової суміші.
  8. Повторіть процедуру з залишками овочів та заливкою.
  9. Запікайте протягом 30-40 хвилин при 180-200 °C.

Цікаво:

Запіканка з цвітної капусти — це не тільки смачна, але й корисна страва. Цвітна капуста багата на вітаміни групи B, C, K, а також містить важливі мінерали, такі як калій, магній і фосфор. Експериментуючи з додаванням різних овочів, грибів або навіть м'яса, ви можете кожен раз створювати нові варіації цієї страви, насолоджуючись новими смаками та корисними властивостями.