Відкритий пиріг з яблуками із листкового тіста
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового тіста
- 3-4 шт. яблук
- 1 ст.л. борошна
- 2-3 ст.л. сметани (жирної)
- 2-3 ст.л. меду
- 50 г горіхів
- 0,5 ч.л. кориці
Рецепт приготування:
- Для такого варіанту підійдуть великі солодкі фрукти. Кислі плоди можуть повністю зіпсувати смак готового виробу.
- Попередньо розморожуємо тісто.
- Поверхню листа застилаємо папером для випічки, викладаємо продукт, добре розтягуємо його по формі.
- Робимо невеликі бортики.
- Зверху рівномірно розподіляємо просіяне борошно.
- Заздалегідь включаємо духовку, встановлюємо температуру 180°C.
- Поки розігрівається духовка, приступаємо до приготування начинки. Яблука ретельно миємо, ріжемо кубиками. За бажанням знімаємо шкірку.
- Очищені грецькі горіхи дрібно рубаємо, разом з фруктами викладаємо на тісто.
- Окремо з'єднуємо мед зі сметаною, ретельно перемішуємо, щоб не залишилося жодного грудочка. Готовим соусом рівномірно поливаємо майбутній пиріг.
- Ставимо випікатися рівно на півгодини до утворення апетитної золотистої скоринки.
- При подачі на стіл прикрашаємо корицею.
Додаткова інформація:
Грецькі горіхи можна подрібнити в дрібну крихту та додати в соус. Виходить дуже смачний десерт у поєднанні з чаєм або кавою. Рецепт варто зберегти для випадку, коли нагрянуть несподівані, але приємні гості. Пам'ятайте, що ви завжди можете експериментувати з начинкою, додаючи різноманітні фрукти, ягоди або навіть шоколад, щоб кожен раз радувати себе та своїх близьких новими смаковими відчуттями!