Відкритий пиріг з яблуками із листкового тіста

Відкритий пиріг з яблуками із листкового тіста
4.4
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста
  • 3-4 шт. яблук
  • 1 ст.л. борошна
  • 2-3 ст.л. сметани (жирної)
  • 2-3 ст.л. меду
  • 50 г горіхів
  • 0,5 ч.л. кориці

Рецепт приготування:

  1. Для такого варіанту підійдуть великі солодкі фрукти. Кислі плоди можуть повністю зіпсувати смак готового виробу.
  2. Попередньо розморожуємо тісто.
  3. Поверхню листа застилаємо папером для випічки, викладаємо продукт, добре розтягуємо його по формі.
  4. Робимо невеликі бортики.
  5. Зверху рівномірно розподіляємо просіяне борошно.
  6. Заздалегідь включаємо духовку, встановлюємо температуру 180°C.
  7. Поки розігрівається духовка, приступаємо до приготування начинки. Яблука ретельно миємо, ріжемо кубиками. За бажанням знімаємо шкірку.
  8. Очищені грецькі горіхи дрібно рубаємо, разом з фруктами викладаємо на тісто.
  9. Окремо з'єднуємо мед зі сметаною, ретельно перемішуємо, щоб не залишилося жодного грудочка. Готовим соусом рівномірно поливаємо майбутній пиріг.
  10. Ставимо випікатися рівно на півгодини до утворення апетитної золотистої скоринки.
  11. При подачі на стіл прикрашаємо корицею.

Додаткова інформація:

Грецькі горіхи можна подрібнити в дрібну крихту та додати в соус. Виходить дуже смачний десерт у поєднанні з чаєм або кавою. Рецепт варто зберегти для випадку, коли нагрянуть несподівані, але приємні гості. Пам'ятайте, що ви завжди можете експериментувати з начинкою, додаючи різноманітні фрукти, ягоди або навіть шоколад, щоб кожен раз радувати себе та своїх близьких новими смаковими відчуттями!