Відкритий пиріг із дріжджового тіста з варенням
Кухня
Інгредієнти:
- 25 г дріжджів
- 1 яйце
- 250 мл молока
- 3 склянки борошна
- 50 мл рослинної олії
- 1 склянка густого варення
- 100 г цукру
- 1 щіпка солі
Рецепт приготування:
Ароматна домашня випічка, смак якої нагадує дитинство. Її варто обов'язково приготувати для своєї родини.
- Молоко підігріваємо до кімнатної температури, розводимо дріжджі, додаємо цукор, солимо. Розмішуємо, щоб сипучі продукти повністю розчинилися.
- Розбиваємо яйце, відділяємо білок від жовтка. Білок легко збиваємо, поєднуємо з борошном. Готуємо тісто.
- Вливаємо необхідну кількість олії, формуємо кульку.
- Кладемо її в глибоку миску, накриваємо рушником і тримаємо 2 години. Якщо потрібно, то більше. Плівку краще не використовувати, так як вона не дасть масі дихати.
- Добре замішуємо тісто і ділимо його на дві частини. Одна повинна бути більшою, інша - меншою.
- Дно форми змащуємо рослинною олією, викладаємо першу частину тіста, розподіляємо по поверхні.
- Зверху виливаємо вибране за смаком варення.
- Другий шматок тіста дуже тонко розкачуємо, ріжемо смужками, розкладаємо смужки зверху на викладене варення - формуємо малюнок на верхній частині пирога.
- Жовток добре збиваємо, змащуємо пиріг з усіх сторін. Ставимо в тепле місце на 20 хвилин, щоб пиріг добре піднявся.
- Випікаємо у розігрітій до 180°С духовці протягом 35-40 хвилин.
- Перевіряємо готовність пирога, проколюючи його зубочисткою. Якщо на зубочистці не залишається тіста, значить, пиріг готовий.
- Охолоджуємо його прямо у формі, потім виймаємо, викладаємо на тарілку. Ріжемо пиріг на порційні шматочки.
Для більш насиченого аромату можна додати до тіста 1 пакетик ванільного цукру. За цим рецептом виходить дуже смачний і розсипчастий десерт. Підходить для святкових застіль. Смачного!