Відкритий пиріг із дріжджового тіста з варенням

Відкритий пиріг із дріжджового тіста з варенням
4.9
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 25 г дріжджів
  • 1 яйце
  • 250 мл молока
  • 3 склянки борошна
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 склянка густого варення
  • 100 г цукру
  • 1 щіпка солі

Рецепт приготування:

Ароматна домашня випічка, смак якої нагадує дитинство. Її варто обов'язково приготувати для своєї родини.

  1. Молоко підігріваємо до кімнатної температури, розводимо дріжджі, додаємо цукор, солимо. Розмішуємо, щоб сипучі продукти повністю розчинилися.
  2. Розбиваємо яйце, відділяємо білок від жовтка. Білок легко збиваємо, поєднуємо з борошном. Готуємо тісто.
  3. Вливаємо необхідну кількість олії, формуємо кульку.
  4. Кладемо її в глибоку миску, накриваємо рушником і тримаємо 2 години. Якщо потрібно, то більше. Плівку краще не використовувати, так як вона не дасть масі дихати.
  5. Добре замішуємо тісто і ділимо його на дві частини. Одна повинна бути більшою, інша - меншою.
  6. Дно форми змащуємо рослинною олією, викладаємо першу частину тіста, розподіляємо по поверхні.
  7. Зверху виливаємо вибране за смаком варення.
  8. Другий шматок тіста дуже тонко розкачуємо, ріжемо смужками, розкладаємо смужки зверху на викладене варення - формуємо малюнок на верхній частині пирога.
  9. Жовток добре збиваємо, змащуємо пиріг з усіх сторін. Ставимо в тепле місце на 20 хвилин, щоб пиріг добре піднявся.
  10. Випікаємо у розігрітій до 180°С духовці протягом 35-40 хвилин.
  11. Перевіряємо готовність пирога, проколюючи його зубочисткою. Якщо на зубочистці не залишається тіста, значить, пиріг готовий.
  12. Охолоджуємо його прямо у формі, потім виймаємо, викладаємо на тарілку. Ріжемо пиріг на порційні шматочки.

Для більш насиченого аромату можна додати до тіста 1 пакетик ванільного цукру. За цим рецептом виходить дуже смачний і розсипчастий десерт. Підходить для святкових застіль. Смачного!