Заливний пиріг з вишнею в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 450 мл кефіру будь-якої жирності
- 150 г цукру (можна менше)
- 2,5 скл. просіяного борошна
- 2 яйця
- 1,5 скл. заморожених ягід
- 1,5 ч.л. харчової соди
- 1 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- У форму для випікання наливаємо невелику кількість рослинної олії – не більше трьох ложок. Рівномірно розподіляємо її по поверхні, після чого відправляємо ємність у розігріту духовку (200 градусів) на чверть години.
- У глибокій мисці з'єднуємо кефір, сіль, цукор та яйця. Замішуємо все до однорідності та поступово додаємо просіяне борошно. Збиваємо масу віночком, щоб не утворювалися грудочки.
- Під кінець додаємо харчову соду (її не потрібно гасити оцтом) та ще раз добре перемішуємо отриману масу.
- Половину рідкого тіста переливаємо у підготовлену форму. Зверху викладаємо промиту вишню без черешків та кісточок. Розподіляємо начинку рівномірно, після чого заливаємо її залишками тіста.
- Випікаємо десерт півгодини при температурі 180-200 градусів. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
- До столу заливний пиріг подаємо у теплому чи холодному вигляді. За бажанням верхівку можна прикрасити цукровою пудрою чи мускатним горіхом. Змащувати форму олією зовсім не обов'язково, але якщо пропустити цей пункт, то витягти корж буде набагато складніше.
Цікаве доповнення:
Заливний пиріг – це чудовий спосіб використати сезонні ягоди. Вишні можна замінити малиною, смородиною або навіть змішаними ягодами для різноманітності смаку. Крім того, експериментуйте з приправами, додавши наприклад ванілін або корицю для аромату. Цей рецепт – чудова основа для творчості та експериментів у випічці!