Віденські вафлі, рецепт для електровафельниці

Віденські вафлі, рецепт для електровафельниці
4.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • цукор – 40 г
  • молоко – 150 мл
  • сода – щіпка
  • борошно – 250 г
  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 3 шт.
  • оцет – 2 г

Рецепт приготування:

Якщо ви хочете порадувати всю сім'ю смачними ласощами, спробуйте приготувати віденські вафлі. Процес приготування простий і потребує мінімального набору продуктів. Навіть починаюча господиня легко впорається із завданням, перетворивши звичайний день на справжнє свято. Всі домочадці будуть у захваті від угощення.

  1. Викладіть вершкове масло у каструлю, розтопіть його на водяній бані.
  2. Додайте до масла цукор, збийте масу до однорідної консистенції.
  3. До загальної суміші додайте сирі яйця, збийте знову.
  4. Розігрійте молоко, приєднайте його до інших інгредієнтів.
  5. Додайте борошно, все добре перемішайте.
  6. До загальної маси додайте соду, загашену оцтом, та знову все перемішайте. Має утворитися однорідна консистенція, схожа на збиті вершки.
  7. Розігрійте електровафельницю, викладіть у неї тісто. Для 1 порції 2 ст. л. буде достатньо.
  8. Готуйте вафлі не більше 5 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.
  9. Подавайте десерт до столу з соусом, фруктами, йогуртом чи морозивом.

Ласощі готові, тепер можна зібрати всіх домочадців за одним столом. Від хрустких вафель відмовитися важко. Кожен захоче скуштувати цей десерт. Щоб вафлі вийшли ще ніжнішими, додайте в тісто жовток та білок окремо. А для тих, хто стежить за фігурою, спробуйте замінити деякі інгредієнти на їхні дієтичні аналоги. Любителі солодкого точно оцінять це частування належно.