Рулет з шинкою та картоплею
Кухня
Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 1 цибуля
- 100 г твердого сиру
- 100 г моцарелли (великий шарик)
- 150 г шинки
- 2 яйця
- сіль, чорний мелений перець, пряні трави – за смаком
Рецепт приготування:
- Вимийте та очистіть картоплю та цибулю, натріть їх на крупній тертці (або подрібніть у блендері чи м'ясорубці).
- Додайте до картопляно-цибулевої суміші тертий твердий сир, спеції та сіль.
- Збийте яйця віночком або міксером і з'єднайте з іншими інгредієнтами. Все ретельно перемішайте.
- Лист або форму застеліть пергаментним папером, викладіть картопляний фарш. Рівномірно розподіліть по всій поверхні, щоб товщина шару була однаковою.
- Розігрійте духовку до 180 °C. Випікайте не менше 25-30 хвилин.
- Залиште лист всередині ще на 10-15 хвилин після вимкнення духовки.
- Вийміть моцареллу з розсолу, наріжте кружками.
- Шинку наріжте тонкими скибочками.
- Розкладіть шинковий шар на картопляну основу, зверху розподіліть сирні кружки.
- Згорніть рулет і поставте в духовку на 10 хвилин при температурі 180 °C. За цей час сир розплавиться, забезпечивши збереження форми страви.
- Викладіть готовий рулет поверх листя салату, поріжте і подавайте до столу.
Додатково:
Рознообразьте смак закусочної випічки, доповнивши начинку подрібненою зеленню, обсмаженими овочами або грибами. Як доповнення до страви пропонуйте сирний, грибний або вершково-часниковий соус. Це додасть різноманітності вашому рецепту і зробить його ще більш унікальним та смачним!