Рулет з шинкою та картоплею

Рулет з шинкою та картоплею
4.3
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 1 цибуля
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г моцарелли (великий шарик)
  • 150 г шинки
  • 2 яйця
  • сіль, чорний мелений перець, пряні трави – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вимийте та очистіть картоплю та цибулю, натріть їх на крупній тертці (або подрібніть у блендері чи м'ясорубці).
  2. Додайте до картопляно-цибулевої суміші тертий твердий сир, спеції та сіль.
  3. Збийте яйця віночком або міксером і з'єднайте з іншими інгредієнтами. Все ретельно перемішайте.
  4. Лист або форму застеліть пергаментним папером, викладіть картопляний фарш. Рівномірно розподіліть по всій поверхні, щоб товщина шару була однаковою.
  5. Розігрійте духовку до 180 °C. Випікайте не менше 25-30 хвилин.
  6. Залиште лист всередині ще на 10-15 хвилин після вимкнення духовки.
  7. Вийміть моцареллу з розсолу, наріжте кружками.
  8. Шинку наріжте тонкими скибочками.
  9. Розкладіть шинковий шар на картопляну основу, зверху розподіліть сирні кружки.
  10. Згорніть рулет і поставте в духовку на 10 хвилин при температурі 180 °C. За цей час сир розплавиться, забезпечивши збереження форми страви.
  11. Викладіть готовий рулет поверх листя салату, поріжте і подавайте до столу.

Додатково:

Рознообразьте смак закусочної випічки, доповнивши начинку подрібненою зеленню, обсмаженими овочами або грибами. Як доповнення до страви пропонуйте сирний, грибний або вершково-часниковий соус. Це додасть різноманітності вашому рецепту і зробить його ще більш унікальним та смачним!