Трубочки з шинкою

Трубочки з шинкою
4.3
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г листкового дріжджового тіста
  • 50-70 г пармської шинки (свинячої копченої грудинки)
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. л. води.

Рецепт приготування:

Закусочні трубочки з шинкою – це витончена відповідь традиційним бутербродам, які вражають своєю легкістю приготування та оригінальністю смаку. Не потребуючи багато часу та інгредієнтів, ця випічка стане чудовим доповненням до різноманітних страв.

  1. Розморозьте листкове тісто при кімнатній температурі.
  2. Посипте робочу поверхню борошном та викладіть тісто з упаковки. Розкладіть та розріжте на дві рівні частини. Розкачайте у тонкі пласти.
  3. Шинку наріжте тонкими скибочками (можна використати спеціальну машинку для нарізки при покупці). Викладіть її щільними рядами на тісто.
  4. Розріжте тісто з начинкою поперек на смужки шириною 2-3 см.
  5. Кожну смужку зверніть у тугу спіраль. Робіть це обережно, щоб начинка не висипалася.
  6. Викладіть на лист, застелений пергаментним папером.
  7. Збийте яйце з невеликою кількістю води (2 ст. л.), змастіть поверхню виробів.
  8. Розігрійте духову шафу до 180-190 °C та запікайте закусочні трубочки близько 20 хвилин.

Перед випіканням посипте трубочки кунжутом, маком, прованськими травами або паприкою, щоб підкреслити смак та надати страві незвичайного вигляду. Подавайте з цією листковою випічкою з ветчиною грибний чи сирний соус.

Додатково:

Вибирайте якісну пармську шинку для найкращого смаку, а листкове тісто можна замінити домашнім для більш особистого дотику. За бажанням, додайте тертий сир до начинки для додаткової пікантності. Ці трубочки ідеально підійдуть до вечірнього чаю або як закуска на святковому столі.