Рецепт торта "Графські руїни" в домашніх умовах

Рецепт торта "Графські руїни" в домашніх умовах
4.8
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • сметана – 220 мл
  • сода – 20 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 240 г
  • цукор – 180 г
  • какао – 40 г

Для крему:

  • сметана – 500 мл
  • ванілін – 1 пакетик
  • цукрова пудра – 180 г

Для глазурі:

  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 80 г
  • апельсин – 1 шт.
  • какао – 80 г
  • сметана – 80 мл
  • грецькі горіхи – за смаком
  • солодкий сироп – для просочення

Рецепт приготування:

  1. У мисці збийте яйця з цукром до однорідності.
  2. Додайте сметану до яєчно-цукрової суміші, продовжуючи збивати.
  3. До тесту додайте гашену оцтом соду, потім просійте борошно і перемішайте.
  4. Розділіть тісто на три частини. Одну частину викладіть у форму для випікання і випікайте бісквіт 15 хвилин у духовці.
  5. У залишене тісто додайте 40 г какао та 20 мл сметани, перемішайте. Шоколадний корж випікайте 20 хвилин.
  6. Наріжте темний бісквіт на невеликі кубики.
  7. Для крему збийте сметану з цукровою пудрою.
  8. На тарілку викладіть світлий корж, просочіть сиропом, змастіть кремом.
  9. Очистіть апельсин, розділіть на часточки та викладіть на корж.
  10. Шоколадні шматочки обмакніть у крем і викладіть на бісквіт випадковим чином.
  11. Для глазурі у каструлі змішайте цукор, какао, додайте сметану та масло. Варіть на маленькому вогні до однорідності.
  12. Зверху торт полийте глазур'ю та посипте подрібненими горіхами.
  13. Поставте торт у холодильник для просочення.

Порада:

Для ніжності крему використовуйте домашню сметану.

Цей рецепт не просто спосіб приготування десерту, але й чудова можливість згадати смак дитинства, коли кожен шматочок торту був повний тепла і любові. Додавання горіхів надає торту особливого шарму, а апельсинові нотки освіжають класичний смак.