Дріжджовий пиріг з буряком, козячим сиром та горіхами в духовці

Дріжджовий пиріг з буряком, козячим сиром та горіхами в духовці
4.1
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.
  • фільтрована вода – 180 г
  • свіжі дріжджі – 1 маленька упаковка
  • соняшникова олія – 1 ст.л.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • цукор – 1 щіпка

Для начинки:

  • буряк – 2 шт.
  • козячий сир – 200 г
  • часник – 2 зубчика
  • грецькі горіхи – 1 жменя
  • яйця – 2 шт.
  • натуральний йогурт – 180 мг
  • картопляний крохмаль – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Замість дріжджового тіста можна використовувати готове листкове тісто. Козячий сир можна замінити на сулугуні або адигейський сир з додаванням бринзи.
  2. Починаємо готувати тісто, змішуємо теплу воду з дріжджами. Просіюємо борошно у вигляді гірки, робимо поглиблення, вливаємо розведені дріжджі, кілька ложок масла та сіль за смаком. Замішуємо еластичне і досить м'яке тісто, яке не повинно липнути до рук.
  3. Накриваємо готове тісто серветкою та чекаємо, поки воно підійде.
  4. Заздалегідь відварюємо буряк до готовності, чистимо і ріжемо його кубиками.
  5. Подрібнюємо козячий сир за допомогою тертки та змішуємо з яйцями, натуральним йогуртом, крохмалем та дрібно порізаними часточками часнику. Для аромату можна додати гілочку чебрецю.
  6. Розкачуємо тонким шаром готове дріжджове тісто і викладаємо в форму, змащену маслом. З усіх боків робимо бортики з тіста.
  7. Готову сирну масу викладаємо зверху і ретельно розрівнюємо. Форму перекладаємо в духовку і продовжуємо запікати близько 20 хвилин при температурі 180 градусівУ самому кінці посипаємо пиріг подрібненими грецькими горіхами та запікаємо ще 5 хвилин.
  8. Готову страву можна подавати на обід або вечерю, взяти в якості перекусу на роботу або на пікнік.

Цікаво:

В Україні буряк традиційно використовується не тільки в салатах, але й в пирогах. Буряк надає стравам яскравий колір і незвичайний смак, а також є джерелом вітамінів та мінералів.