Дріжджовий пиріг з буряком, козячим сиром та горіхами в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- борошно – 2 ст.
- фільтрована вода – 180 г
- свіжі дріжджі – 1 маленька упаковка
- соняшникова олія – 1 ст.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- цукор – 1 щіпка
Для начинки:
- буряк – 2 шт.
- козячий сир – 200 г
- часник – 2 зубчика
- грецькі горіхи – 1 жменя
- яйця – 2 шт.
- натуральний йогурт – 180 мг
- картопляний крохмаль – 1 ст.л.
Рецепт приготування:
- Замість дріжджового тіста можна використовувати готове листкове тісто. Козячий сир можна замінити на сулугуні або адигейський сир з додаванням бринзи.
- Починаємо готувати тісто, змішуємо теплу воду з дріжджами. Просіюємо борошно у вигляді гірки, робимо поглиблення, вливаємо розведені дріжджі, кілька ложок масла та сіль за смаком. Замішуємо еластичне і досить м'яке тісто, яке не повинно липнути до рук.
- Накриваємо готове тісто серветкою та чекаємо, поки воно підійде.
- Заздалегідь відварюємо буряк до готовності, чистимо і ріжемо його кубиками.
- Подрібнюємо козячий сир за допомогою тертки та змішуємо з яйцями, натуральним йогуртом, крохмалем та дрібно порізаними часточками часнику. Для аромату можна додати гілочку чебрецю.
- Розкачуємо тонким шаром готове дріжджове тісто і викладаємо в форму, змащену маслом. З усіх боків робимо бортики з тіста.
- Готову сирну масу викладаємо зверху і ретельно розрівнюємо. Форму перекладаємо в духовку і продовжуємо запікати близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. У самому кінці посипаємо пиріг подрібненими грецькими горіхами та запікаємо ще 5 хвилин.
- Готову страву можна подавати на обід або вечерю, взяти в якості перекусу на роботу або на пікнік.
Цікаво:
В Україні буряк традиційно використовується не тільки в салатах, але й в пирогах. Буряк надає стравам яскравий колір і незвичайний смак, а також є джерелом вітамінів та мінералів.