Кокосовий пиріг з вареним згущеним молоком і вишнею

Кокосовий пиріг з вареним згущеним молоком і вишнею
4.5
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 340 г пшеничного борошна
  • 2 ст. л борошна цільнозернового
  • 150 мл кефіру (2,5%)
  • 50 г сметани (15%)
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. шоколадної стружки
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 0,5 ч.л. соди
  • сіль - 1 щіпка

Начинка:

  • 350 г вареного згущеного молока
  • 200 г 15% сметани
  • 160 г замороженої вишні
  • 100 г кокосової стружки

Додатково:

  • 20 г вершкового масла для змащування
  • шоколад
  • кокосова стружка

Рецепт приготування:

  1. Змішуємо в мисці сметану, цукор, кефір, ванілін, стружку, вершкове масло (його необхідно попередньо розтопити). Всипаємо борошно, соду. Маса має бути пластичною.
  2. У досить великій ємності збиваємо за допомогою віночка в єдину масу згущене молоко, кокосову стружку і сметану. Обережно вмішуємо ягоди.
  3. Форму змащуємо маслом, викладаємо папером для випікання. Тісто розкачуємо у круглий пласт з урахуванням висоти бортиків приблизно 1,5 см.
  4. Поверх виливаємо готову начинку. Випікаємо в духовці. Температурний режим - 180 градусів. Для випікання потрібно 40-50 хвилин.
  5. Готовий пиріг перекладаємо на решітку. Натираємо зверху шоколад, посипаємо кокосовою стружкою. Після повного охолодження ставимо в холодильник для просочення.

Додаткові поради:

  • Додавання цільнозернового борошна не обов'язкове, але воно надає тісту особливого аромату та повітряності.
  • Якщо у вас немає вишні, її легко замінити будь-якою іншою ягодою на ваш вибір, зберігаючи загальну концепцію смаку.