Кокосовий пиріг з вареним згущеним молоком і вишнею
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 340 г пшеничного борошна
- 2 ст. л борошна цільнозернового
- 150 мл кефіру (2,5%)
- 50 г сметани (15%)
- 1,5 ст.л. цукру
- 3 ст.л. шоколадної стружки
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 0,5 ч.л. соди
- сіль - 1 щіпка
Начинка:
- 350 г вареного згущеного молока
- 200 г 15% сметани
- 160 г замороженої вишні
- 100 г кокосової стружки
Додатково:
- 20 г вершкового масла для змащування
- шоколад
- кокосова стружка
Рецепт приготування:
- Змішуємо в мисці сметану, цукор, кефір, ванілін, стружку, вершкове масло (його необхідно попередньо розтопити). Всипаємо борошно, соду. Маса має бути пластичною.
- У досить великій ємності збиваємо за допомогою віночка в єдину масу згущене молоко, кокосову стружку і сметану. Обережно вмішуємо ягоди.
- Форму змащуємо маслом, викладаємо папером для випікання. Тісто розкачуємо у круглий пласт з урахуванням висоти бортиків приблизно 1,5 см.
- Поверх виливаємо готову начинку. Випікаємо в духовці. Температурний режим - 180 градусів. Для випікання потрібно 40-50 хвилин.
- Готовий пиріг перекладаємо на решітку. Натираємо зверху шоколад, посипаємо кокосовою стружкою. Після повного охолодження ставимо в холодильник для просочення.
Додаткові поради:
- Додавання цільнозернового борошна не обов'язкове, але воно надає тісту особливого аромату та повітряності.
- Якщо у вас немає вишні, її легко замінити будь-якою іншою ягодою на ваш вибір, зберігаючи загальну концепцію смаку.