Вершково-часниковий соус

Вершково-часниковий соус
3.4
(6)
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л вершків (30-35% жирності)
  • 60 г пармезану
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. дрібно порізаного часнику
  • 1 ст. л. оливкової олії (можна замінити на соняшникову)
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. курячого, овочевого або м'ясного бульйону (можна замінити на воду)
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть і наріжте часник якомога дрібніше (краще натерти на тертці чи часникодавилці). Розігрійте на сковороді оливкову олію та вершкове масло, поставте на слабкий вогонь і помішуйте, доки масло повністю не розчиниться.
  2. На сковороду з розігрітою олією висипте часник та обсмажте його на слабкому вогні до легкого золотистого кольору. Додайте до олійно-часникової суміші борошно, просіявши його через сито, та ретельно розмішайте, доки борошно повністю не розчиниться.
  3. Готуйте суміш на маленькому або середньому вогні, неперервно помішуючи лопаткою. Борошно повинно добре підсмажитися, а маса повинна стати пісочно-кремового кольору.
  4. Підігрійте вершки разом з бульйоном на вогні або в мікрохвильовці, але не доводьте до кипіння!
  5. Швидко розмішуючи борошняну суміш, додайте до неї підігріті вершки з бульйоном. Готуйте вершковий соус на слабкому вогні до першого закипання, неперервно помішуючи лопаткою, щоб він не пригорів.
  6. Потім додайте сіль, чорний перець за смаком, мілконатертий пармезан і зніміть сковороду з вогню. Ретельно розмішуйте соус лопаткою, доки пармезан повністю не розчиниться.
  7. Готовий соус можна охолодити і подати до столу, або ж подавати одразу після приготування.

Цей соус додасть вашим стравам неповторний смак та аромат, ідеально поєднуючи в собі насичений смак часнику, ніжність вершків та аромат пармезану. Даний рецепт є дуже простим у приготуванні і не вимагає багато часу та зусиль. Також, ви можете експериментувати зі складом соусу, додавши до нього свої улюблені інгредієнти та змінюючи їх кількість за своїм бажанням. Завжди пам'ятайте про головне - готуйте з любов'ю та насолодою!