Вершково-часниковий соус
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л вершків (30-35% жирності)
- 60 г пармезану
- 2 ст. л. борошна
- 2 ст. л. дрібно порізаного часнику
- 1 ст. л. оливкової олії (можна замінити на соняшникову)
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. курячого, овочевого або м'ясного бульйону (можна замінити на воду)
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть і наріжте часник якомога дрібніше (краще натерти на тертці чи часникодавилці). Розігрійте на сковороді оливкову олію та вершкове масло, поставте на слабкий вогонь і помішуйте, доки масло повністю не розчиниться.
- На сковороду з розігрітою олією висипте часник та обсмажте його на слабкому вогні до легкого золотистого кольору. Додайте до олійно-часникової суміші борошно, просіявши його через сито, та ретельно розмішайте, доки борошно повністю не розчиниться.
- Готуйте суміш на маленькому або середньому вогні, неперервно помішуючи лопаткою. Борошно повинно добре підсмажитися, а маса повинна стати пісочно-кремового кольору.
- Підігрійте вершки разом з бульйоном на вогні або в мікрохвильовці, але не доводьте до кипіння!
- Швидко розмішуючи борошняну суміш, додайте до неї підігріті вершки з бульйоном. Готуйте вершковий соус на слабкому вогні до першого закипання, неперервно помішуючи лопаткою, щоб він не пригорів.
- Потім додайте сіль, чорний перець за смаком, мілконатертий пармезан і зніміть сковороду з вогню. Ретельно розмішуйте соус лопаткою, доки пармезан повністю не розчиниться.
- Готовий соус можна охолодити і подати до столу, або ж подавати одразу після приготування.
Цей соус додасть вашим стравам неповторний смак та аромат, ідеально поєднуючи в собі насичений смак часнику, ніжність вершків та аромат пармезану. Даний рецепт є дуже простим у приготуванні і не вимагає багато часу та зусиль. Також, ви можете експериментувати зі складом соусу, додавши до нього свої улюблені інгредієнти та змінюючи їх кількість за своїм бажанням. Завжди пам'ятайте про головне - готуйте з любов'ю та насолодою!