Ткемалі з терену
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг терену
- 250 мл чистої води
- 1 стручок червоного гострого перцю
- 4 зубчики часнику
- пучок кінзи (бажано із суцвіттями у вигляді зернят)
- пучок свіжої петрушки
- 2-3 гілочки м'яти
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Промити терен в мисці з холодною водою, злити воду та переложити ягоди в каструлю. Залити їх склянкою киплячої води і поставити на середній вогонь. Після закипання додати листя м'яти та кінзу з зернятками.
- Варити все близько 15 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи. Зняти каструлю з вогню і залишити на 15-20 хвилин під кришкою. Після цього подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера або м'ясорубки та пропустити через сито, повернути соус в каструлю.
- Додати сіль з цукром, поставити на вогонь та, помішуючи, довести масу до кипіння. Кінзу з м'ятою, що залишилася, очищеним часником та червоним перцем пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Додати отриману масу в киплячий соус і перемішати.
- Варити ткемалі з терену ще близько 10 хвилин, помішуючи, або доки досягнете бажаної консистенції соусу. Прибрати каструлю з вогню, накрити кришкою та повністю охолодити. Соус можна зберігати у герметичному скляному або пластиковому посуді в холодильнику.
Ткемалі з терену - чудовий соус, який можна подавати до різноманітних м'ясних страв, таких як страви із баранини, свинини або курки. Він має свіжий, трохи гострий та кислуватий смак, що надає страві особливого аромату та смаку.
Терен є досить поширеним кущем, який можна знайти в природі в багатьох країнах світу. Ця ягода багата на вітаміни та мінерали, такі як вітамін С, кальцій, калій та залізо. Тому ткемалі з терену - не тільки смачний, але і корисний соус. Додайте цей рецепт до своєї кулінарної колекції та насолоджуйтесь новими смаками грузинської кухні!