Сметанний соус для піци

Сметанний соус для піци
4.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100 гр сметани 20-25%
  • 100 гр твердого сиру
  • 2 ст. майонезу
  • 3 зубчики часнику
  • кілька гілочок базиліка (можна замінити сушеним базиліком)
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Сметану з'єднати з майонезом в одній мисці та розмішати до однорідності.
  2. Часник очистити і пропустити через часникодавку, зелень промити і нашаткувати.
  3. Сир натерти на дрібній тертці.
  4. Додати до сметанного соусу тертий сир, подрібнену зелень, часник, посолити, поперчити до смаку і перемішати.
  5. Відразу після приготування можна подавати сметанний соус до піци чи лавашу. Смачного!

Цей соус можна застосувати не тільки на піці, але і як додаток до м'яса чи риби. Для більш насиченого смаку можна додати невелику кількість гірчиці або оцту. Також, якщо ви любите гостре, можна додати кілька крапель соусу табаско. Експериментуйте зі смаками і насолоджуйтеся новими смаками!