Сметанний соус для піци
Кухня
Інгредієнти:
- 100 гр сметани 20-25%
- 100 гр твердого сиру
- 2 ст. майонезу
- 3 зубчики часнику
- кілька гілочок базиліка (можна замінити сушеним базиліком)
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Сметану з'єднати з майонезом в одній мисці та розмішати до однорідності.
- Часник очистити і пропустити через часникодавку, зелень промити і нашаткувати.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Додати до сметанного соусу тертий сир, подрібнену зелень, часник, посолити, поперчити до смаку і перемішати.
- Відразу після приготування можна подавати сметанний соус до піци чи лавашу. Смачного!
Цей соус можна застосувати не тільки на піці, але і як додаток до м'яса чи риби. Для більш насиченого смаку можна додати невелику кількість гірчиці або оцту. Також, якщо ви любите гостре, можна додати кілька крапель соусу табаско. Експериментуйте зі смаками і насолоджуйтеся новими смаками!