Морквяний торт зі сметаною

Морквяний торт зі сметаною
4.1
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 180 г борошна
  • 0,5 ч.л. соди
  • 0,5 ч.л. лимонної кислоти
  • 1 ч.л. кориці
  • 1 ч.л. мускатного горіха
  • 100 г цукру
  • 3 шт. моркви
  • 150 г рослинної олії
  • 150 мл сметани

Для глазурі:

  • 75 г вершкового сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 200 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Моркву ретельно промийте, почистіть і натріть на крупній тертці, щоб морква продемонструвала свій аромат і смак.
  2. У борошно додайте мускатний горіх, соду, корицю і просійте через сито.
  3. До моркви додайте цукор і добре перемішайте.
  4. За допомогою міксера об'єднайте сметану та рослинне масло. Можна використовувати блендер, але працюйте на невеликій швидкості.
  5. Додайте отриману масу до моркви і висипте туди просіяне борошно разом з іншими компонентами. Замішайте тісто.
  6. Форму з діаметром 20 см змастіть маслом, дно покрийте пекарським папером. Вилийте тісто і запікайте в духовці при температурі 160 градусів протягом 50 хвилин.
  7. Готуємо глазур: за допомогою міксера об'єднайте лимонну цедру, масло та сир. Не перестаючи збивати, додавайте цукрову пудру порціями до отримання однорідної густої маси.
  8. Вийміть торт з форми та охолодіть. Покрийте його зверху глазур'ю та, за бажанням, посипте горішками.

Якщо ви використовуєте домашню сметану, зменшіть кількість масла до 75 г, інакше торт може вийти дуже жирним. Взагалі, ця страва дуже смачна, вона має ніжний аромат моркви.