Вареники з сирою картоплею та салом
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для вареників:
- 450 г борошна
- 150 мл сироватки (або нежирного кефіру або води)
- 3 ст.л. сметани
- 1/2 ч.л. соди
Начинка для вареників:
- 500 г картоплі
- 1 цибулина
- 100 г свіжого сала з прослойкою
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Змішайте сметану з содою та залиште на 5 хвилин. Просійте борошно з сіллю через сито, додайте сметану та перемішайте. Поступово додавайте сироватку або кефір, помішуючи борошно.
- Розмішайте однорідне тісто, закрийте його плівкою та поставте в холодильник на 30 хвилин. Підготуйте начинку.
- Очистіть картоплю та цибулю, наріжте на крупні шматочки. Сало також наріжте великими шматочками та пропустіть через м'ясорубку з картоплею та цибулею.
- Додайте сіль та перець до начинки за смаком, перемішайте та викладіть на сито. Залиште на 15-20 хвилин, щоб видалити зайвий сік, а потім добре стисніть начинку.
- Вийміть тісто з холодильника, зніміть плівку та розкатайте його до товщини 3 мм.
- На одну сторону кожного круга тіста покладіть 1-2 чайні ложки начинки, поперчіть та накрийте другою половиною тіста. З'єднайте та защипайте краї вареників, викладіть їх на стіл, присипаний борошном.
- У каструлі доведіть до кипіння воду, додайте сіль, а потім опустіть вареники з сирою картоплею, цибулею та салом. Варіть їх приблизно 5-7 хвилин після закипання або до готовності.
- Вийміть вареники з каструлі за допомогою друшляка та подавайте на стіл гарячими. Прикрасьте зеленню та насолоджуйтеся чудовим смаком!
Вареники з сирою картоплею та салом - це традиційна українська страва, яку люблять багато людей у всьому світі. Ці вареники можна готувати з різними начинками - з капустою, грибами, м'ясом, сиром тощо. Вони дуже смачні та насичені, ідеально підходять як для обіду, так і для вечері. Спробуйте цей рецепт та додайте свої улюблені інгредієнти, щоб створити свій власний смак вареників!