Рецепт заварного тіста для вареників - смачні ласощі для всієї родини

Рецепт заварного тіста для вареників - смачні ласощі для всієї родини
4.1
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр борошна
  • 150 мл чистої води
  • 2 ст.л. рослинної олії (можна замінити 30 гр вершкового масла)
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти разом із сіллю через сито в миску, у центрі зробити невелике заглиблення. Якщо ви хочете приготувати пісне заварне тісто для вареників, влийте в поглиблення олію і перемішайте.
  2. Якщо ви хочете приготувати тісто з вершковим маслом, додайте вершкове масло до води. Воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. одразу після закипання зняти воду з вогню і поступово влити в просіяне борошно.
  3. При цьому безперервно помішувати тісто ложкою. Вимішувати заварне тісто для вареників приблизно 10-15 хвилин до м'якості. Тісто наприкінці не має липнути до рук.
  4. Накрити заварне тісто легким рушником і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Потім розкачати його на присипаній борошном поверхні в пласт і вирізати з нього кола тіста, розміром близько 5-7 см кожне.
  5. У центр кола покласти начинку, з'єднати і защипати краї. Опустити напівзаготовки вареників у каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити вареники із заварного тіста приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні після закипання.

Заварне тісто також відоме своєю універсальністю. Його можна використовувати не тільки для вареників, а й для інших страв, як-от пельмені чи пироги. Експериментуйте зі своїми улюбленими начинками та формами тіста, і ви завжди матимете чудовий обід або вечерю для сім'ї та друзів.