Рецепт заварного тіста для вареників - смачні ласощі для всієї родини
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр борошна
- 150 мл чистої води
- 2 ст.л. рослинної олії (можна замінити 30 гр вершкового масла)
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти разом із сіллю через сито в миску, у центрі зробити невелике заглиблення. Якщо ви хочете приготувати пісне заварне тісто для вареників, влийте в поглиблення олію і перемішайте.
- Якщо ви хочете приготувати тісто з вершковим маслом, додайте вершкове масло до води. Воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. одразу після закипання зняти воду з вогню і поступово влити в просіяне борошно.
- При цьому безперервно помішувати тісто ложкою. Вимішувати заварне тісто для вареників приблизно 10-15 хвилин до м'якості. Тісто наприкінці не має липнути до рук.
- Накрити заварне тісто легким рушником і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Потім розкачати його на присипаній борошном поверхні в пласт і вирізати з нього кола тіста, розміром близько 5-7 см кожне.
- У центр кола покласти начинку, з'єднати і защипати краї. Опустити напівзаготовки вареників у каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити вареники із заварного тіста приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні після закипання.
Заварне тісто також відоме своєю універсальністю. Його можна використовувати не тільки для вареників, а й для інших страв, як-от пельмені чи пироги. Експериментуйте зі своїми улюбленими начинками та формами тіста, і ви завжди матимете чудовий обід або вечерю для сім'ї та друзів.