Пельмені в горщиках
Кухня
Інгредієнти:
- 30 пельменів невеликого розміру
- 2 морквини
- 100 гр яловичої печінки
- 1 середня морква
- 2 ст.л. томатної пасти
- 2 ст.л. сметани
- 2 ст.л. борошна
- 4 лаврові листки
- сіль, перець за смаком
Тісто для горщиків:
- 250 мл кефіру
- 250 гр борошна
- 1 ч.л. рослинної олії
- щіпка солі
- дрібка цукру
Рецепт приготування страви:
- Печінку промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна просто дрібно порізати ножем). На пательні розігріти пару ложок рослинної олії та викласти печінку. Смажити її приблизно 3-4 хвилини, помішуючи.
- Зняти сковорідку з вогню і розкласти печінку по горщиках (із зазначеної кількості інгредієнтів виходить три горщики для запікання). Цибулю очистити і порізати маленькими шматочками, моркву очистити і натерти на дрібній тертці.
- Борошно всипати на суху розігріту сковорідку й обсмажити його на середньому вогні, помішуючи, до кремового відтінку. Пересипати смажене борошно в окрему ємність.
- Запікати в горщику можна будь-які пельмені, приготовані в домашніх умовах або куплені в магазині. У каструлі закип'ятити воду, додати сіль, лавровий перець і опустити туди заморожені напівфабрикати.
- Варити пельмені 2 хвилини при слабкому кипінні до напівготовності. Потім зняти каструлю з вогню і злити бульйон в окрему миску. Розкласти пельмені по горщиках із печінкою.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії і додати цибулю. Через пару хвилин додати моркву і перемішати. Смажити овочі ще 2-3 хвилини до м'якості моркви, додати томатну пасту (попередньо розмішати її з 50 мл води).
- Тушкувати овочі приблизно 5-7 хвилин після закипання на невеликому вогні, періодично помішуючи. Потім додати 250 мл бульйону (в якому варилися пельмені), сметану, посолити і поперчити за смаком. Розігріти духовку до 180С, переставити горщики на деко.
- Отриманим соусом залити пельмені в горщиках. Якщо у вас не залишилося тіста після приготування пельменів, приготуйте його з кефіру та борошна. Для цього просіяти борошно через сито в миску, поступово влити кефір, додати сіль із цукром і замісити однорідне та пружне тісто. Ближче до кінця замісу додати рослинну олію.
- Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні в пласт і вирізати невеликі кола (діаметром трохи більше, ніж діаметр горлечка горщика). Накрити шматочками тіста горлечка і трохи притиснути краї тіста до бортиків горщиків. Відправити їх у розігріту духову шафу.
- Готувати пельмені в горщиках приблизно 20 хвилин. Потім вийняти деко і залишити все остигати на 15-20 хвилин. Зняти кришечку з тіста і подавати запечені пельмені до столу. Смачного!
Цей рецепт підкреслить ваші кулінарні навички та здатність експериментувати зі смаками. Пельмені в горщиках - це не просто смачна страва, а й цікавий спосіб подачі звичайних пельменів. Вони стають ніжними, соковитими та ароматними завдяки запіканню в соусі. Спробуйте додати в соус свої улюблені трави та спеції, щоб зробити смак ще цікавішим. Приготуйте цю страву на обід або вечерю, і ви точно потішите свою сім'ю або гостей.