Рецепт: Вареники з квашеною капустою
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для вареників із квашеною капустою:
- 320 гр борошна
- 120 мл чистої води
- 1 яйце
- 1 ч.л. солі (без гірки)
Начинка для вареників із квашеної капусти:
- 400 гр квашеної капусти
- 1 цибулина
- 40 гр солоного сала
- сіль, перець
Рецепт приготування страви:
- У воді розчинити сіль. Борошно просіяти через сито, вбити туди сире яйце і ретельно перемішати. Потім поступово влити воду і вимісити тісто до однорідності. Зібрати тісто для вареників у кулю й обернути харчовою плівкою.
- Тісто для вареників залишити на півгодини в холодильнику. Квашену капусту пропустити через м'ясорубку разом із ріпчастою цибулею і салом. отриману суміш посолити і поперчити за смаком. Але не пересоліть, тому що квашена капуста і сало - солоні.
- Тісто вийняти з холодильника і скачати з нього джгут близько 3-4 см завтовшки. Нарізати джгут шматочками близько 1 см завтовшки і розкатати кожен у коло на присипаній борошном поверхні. У центр кожного кола тіста покласти по 1-2 ч.л. капустяної начинки і защипати краї тіста.
- У каструлі закип'ятити воду і трохи її посолити. Опустити в каструлю з киплячою водою потрібну кількість заготовок вареників і довести до кипіння. Варити вареники з квашеною капустою близько 10 хвилин після закипання на невеликому вогні.
- Вийняти вареники з квашеною капустою шумівкою на тарілку і дати їм кілька хвилин охолонути. Подавати вареники з квашеною капустою гарячими, особливо смачно з соняшниковою олією. Смачного!
Цікавий факт: Вареники є однією з найпопулярніших страв української кухні. Вони мають довгу історію і вважаються символом гостинності. Вареники можна начиняти різноманітними інгредієнтами - від картоплі і грибів до солодких ягід і фруктів. Кожен регіон України має свої власні традиції приготування вареників, тому їх смак і текстура можуть варіюватися від місцевості до місцевості. Запрошуйте родину й друзів на сімейний обід і насолоджуйтеся смачними варениками з квашеною капустою!