Рецепт мантів з гарбузом
Кухня
Інгредієнти:
Тісто на манти:
- 525 гр борошна
- 250 мл чистої води
- 1 яйце
- 2 ч.л. солі
Начинка для мантів із гарбузом:
- 450 гр м'якоті гарбуза
- 2 цибулини
- 1 ч.л. цукру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйце вбити в миску, всипати 1 ч.л. солі та збити виделкою. Влити воду і збити до однорідності. Поступово підмішати борошно і вимісити тісто до однорідності. Накрити його легким рушником і залишити на 15-20 хвилин.
- Тим часом приготувати начинку для мантів. Гарбуз почистити й порізати невеликими кубиками, цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями. На пательні розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю.
- Смажити її кілька хвилин до золотистого відтінку, помішуючи. Додати подрібнений гарбуз і перемішати. Смажити все на середньому вогні, помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Додати сіль, перець за смаком і ложечку цукру, ретельно перемішати та зняти сковорідку за кілька секунд з вогню.
- З тіста скачати джгут близько 4 см завтовшки і нарізати його шматочками, завтовшки близько 1 см. Кожен шматочок розкачати в корж і покласти в центр трохи начинки з гарбуза, защипати краї тіста улюбленим способом.
- У пароварці або в каструлі закип'ятити воду, дно пароварки змастити олією. Якщо ви готуєте манти в каструлі, тоді закріпіть над нею марлю, складену в два шари. Викласти заготовки мантів над киплячою водою і накрити кришкою.
- Готувати манти з гарбузом 30-40 хвилин за слабкого кипіння. Перекласти готові вироби з пароварки на тарілку. Готові манти з начинкою з гарбуза подавати до столу гарячими, бажано з гарбузовим пюре. Смачного!
Цікаво, що манти є національною стравою в багатьох країнах світу, включаючи Казахстан, Узбекистан та Киргизстан. Їх можна готувати з різними начинками, включаючи м'ясо, картоплю та різні овочі. Українські манти з гарбузом стануть прекрасним варіантом для вегетаріанців або тих, хто хоче змінити свій звичний раціон і спробувати щось нове. Крім того, манти можна заморожувати, тому їх можна приготувати велику кількість і використовувати в будь-який зручний для вас час.