Рецепт мантів з картоплею для справжніх гурманів
Кухня
Інгредієнти:
Тісто на манти з картоплею:
- 320 мл чистої води
- 300 гр борошна
- 1 яйце
Начинка для мантів з картоплею:
- 400 гр картоплі
- 3 цибулини
- 3 ст.л. рослинної олії
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець за смаком
- спеції за смаком (коріандр, зіра)
Соус для мантів:
- 75 мл кефіру
- 2 ст.л. сметани
- кілька гілочок зелені
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування тіста для мантів. Яйце вбити в миску, збити виделкою з дрібкою солі. Влити воду і ще раз збити до однорідності. Поступово підмішати борошно і вимісити пружне тісто, що не липне до рук.
- Накрити його рушником і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Тим часом приготувати начинку для мантів. Картоплю очистити й порізати невеликими кубиками, скласти в миску. Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, скласти в миску до картоплі.
- Зелень промити і нашаткувати, розтерти з сіллю (близько пів-години ч.л.) і додати до начинки, ретельно перемішати. Влити олію, поперчити і додати спеції за смаком, ретельно перемішати.
- Тісто, що підійшло, обім'яти і катати з нього джгут близько 4 см завтовшки. Нарізати його невеликими шматочками близько 1 см завтовшки. Кожен шматочок тіста розкачати в корж, покласти трохи картопляної начинки.
- Защипати тісто для мант будь-яким зручним для вас способом. Можна просто з'єднати всі краї в "кульочок". Можна защипати спочатку протилежні краї, а потім з'єднати всі інші краї тіста. У пароварці закип'ятити воду.
- Якщо ви хочете приготувати манти без пароварки, потрібно закріпити над каструлею з киплячою водою шар марлі, складеної в два шари. Викласти напівфабрикати в пароварку, змащену олією.
- Готувати манти з картоплею 30-40 хвилин при слабкому кипінні води. Через зазначений час перекласти готові манти з пароварки на тарілку і подавати до столу зі сметанним соусом.
- Щоб приготувати соус до мантів, потрібно з'єднати в мисці кефір, сметану, подрібнену зелень, часник (розчавлений у часникодавці), сіль і перець. Ретельно розмішати до однорідного кольору і подавати до гарячих мантів із картоплею. Смачного!
Цікавий факт: Манти - це страва з кавказької та центральноазійської кухонь, яку зазвичай подають з м’ясом або картоплею. Ця страва стала популярною по всьому світу, а в Україні вона теж має велику популярність. Українці готують манти з різними начинками, наприклад, з капустою, грибами, та зовсім без начинки.