Вареники з полуницею
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для вареників із полуницею:
- ~400 гр борошна
- 120-130 мл молока
- 80 мл чистої води
- 1 яйце
- 1 ч.л. рослинної олії
- 1 ч.л. солі
Полунична начинка для вареників:
- 400 гр полуниці
- 100 гр цукру
- 1 ч.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Почати приготування з тіста для вареників із полуницею. На стіл просіяти 3/4 борошна, у центрі гірки зробити заглиблення. В окремій мисці збити яйце із сіллю до однорідності. У центр борошняної гірки влити яєчну суміш і поступово підсипаючи з країв борошно, вмішати його в суху масу.
- Потім зробити знову заглиблення і влити тепле молоко. Знову, підсипаючи з країв суху масу, вимішати все до однорідності. Покласти тісто в миску, влити воду і ретельно перемішати.
- Викласти все на присипану борошном поверхню і знову почати вимішувати. У центрі зробити ямку, влити ложку олії і ретельно вимісити тісто до повного розчинення олії.
- Покласти тісто для вареників із полуницею в миску, накрити легким рушником і залишити приблизно на 40 хвилин за кімнатної температури. Тим часом приготувати полуничну начинку для вареників.
- Полуницю перебрати, видалити листя і промити ягоди під струменем води. Порізати полуницю скибочками або невеликими шматочками, скласти в друшляк і засипати крохмалем, залишити на 10-15 хвилин.
- Потім розкатати тісто для полуничних вареників на присипаній борошном поверхні в пласт близько 5 мм. Вирізати з тіста кола близько 5-7 см у діаметрі. У центр кожного кола покласти 1-2 ч.л. начинки і засипати її цукром за смаком. З'єднати і защипати краї тіста та викласти заготовки на поверхню, присипану борошном.
- Паралельно закип'ятити й посолити в каструлі воду. Скласти вареники в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити їх близько 3-5 хвилин після закипання до готовності.
- За бажанням вареники з полуничною начинкою можна заморозити. Заморожені вареники потрібно варити близько 5-7 хвилин до готовності. Перекласти вареники з полуницею шумівкою на тарілку і подавати до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною або з молоком. Смачного!
Українська полуниця, зі своїм солодким і соковитим смаком, є справжнім скарбом літнього сезону. Використовуючи її як начинку для вареників, ви отримуєте чудове поєднання свіжої полуничної смакоти і ніжного тіста. Це ідеальний спосіб насолодитися смаком літа і подарувати собі та близьким солодкий радісний десерт.