Вареники з полуницею

Вареники з полуницею
3.9
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для вареників із полуницею:

  • ~400 гр борошна
  • 120-130 мл молока
  • 80 мл чистої води
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. солі

Полунична начинка для вареників:

  • 400 гр полуниці
  • 100 гр цукру
  • 1 ч.л. крохмалю

Рецепт приготування страви:

  1. Почати приготування з тіста для вареників із полуницею. На стіл просіяти 3/4 борошна, у центрі гірки зробити заглиблення. В окремій мисці збити яйце із сіллю до однорідності. У центр борошняної гірки влити яєчну суміш і поступово підсипаючи з країв борошно, вмішати його в суху масу.
  2. Потім зробити знову заглиблення і влити тепле молоко. Знову, підсипаючи з країв суху масу, вимішати все до однорідності. Покласти тісто в миску, влити воду і ретельно перемішати.
  3. Викласти все на присипану борошном поверхню і знову почати вимішувати. У центрі зробити ямку, влити ложку олії і ретельно вимісити тісто до повного розчинення олії.
  4. Покласти тісто для вареників із полуницею в миску, накрити легким рушником і залишити приблизно на 40 хвилин за кімнатної температури. Тим часом приготувати полуничну начинку для вареників.
  5. Полуницю перебрати, видалити листя і промити ягоди під струменем води. Порізати полуницю скибочками або невеликими шматочками, скласти в друшляк і засипати крохмалем, залишити на 10-15 хвилин.
  6. Потім розкатати тісто для полуничних вареників на присипаній борошном поверхні в пласт близько 5 мм. Вирізати з тіста кола близько 5-7 см у діаметрі. У центр кожного кола покласти 1-2 ч.л. начинки і засипати її цукром за смаком. З'єднати і защипати краї тіста та викласти заготовки на поверхню, присипану борошном.
  7. Паралельно закип'ятити й посолити в каструлі воду. Скласти вареники в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити їх близько 3-5 хвилин після закипання до готовності.
  8. За бажанням вареники з полуничною начинкою можна заморозити. Заморожені вареники потрібно варити близько 5-7 хвилин до готовності. Перекласти вареники з полуницею шумівкою на тарілку і подавати до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною або з молоком. Смачного!

Українська полуниця, зі своїм солодким і соковитим смаком, є справжнім скарбом літнього сезону. Використовуючи її як начинку для вареників, ви отримуєте чудове поєднання свіжої полуничної смакоти і ніжного тіста. Це ідеальний спосіб насолодитися смаком літа і подарувати собі та близьким солодкий радісний десерт.