Манти з гарбузом та картоплею

Манти з гарбузом та картоплею
3.8
(6)
Метод: У пароварці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3-4 цибулини
  • 3 картоплини
  • 300 г борошна
  • 200-250 мл чистої води
  • близько 200 г гарбуза (очищеної м'якоті)
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, порізати м'якоть на дрібні кубики. Цибулю очистити та дрібно порізати, картоплю порізати кубиками приблизно такого ж розміру, як і гарбуз.
  2. З'єднати в одній мисці подрібнену цибулю, гарбуз та картоплю, додати кілька ложок рослинної олії, сіль, перець та мелений кмин за смаком, добре перемішати. Накрити миску кришкою та залишити насичуватися ароматами при кімнатній температурі.
  3. Просіяти борошно через сито на стіл, в центрі зробити заглиблення. Воду змішати з рештою рослинноъ олії (1 ст.л.) та поступово влити отриману суміш в заглиблення борошна, поступово додавати його з країв.
  4. Вимішувати тісто руками на столі, присипаному борошном, не менш 15 хвилин. Потім з тіста скатати жгут та нарізати його невеликими шматочками. Кожний шматочок приплющити та розкатати в тонкий круг. По центру кожного кружечка тіста покласти близько 1 ст.л. начинки.
  5. Виготовити з шматочків тіста з начинкою манти: з'єднати над начинкою протилежні краї тіста, защипати їх, а потім над ними з'єднати два інших протилежних краї тіста (по боках). У кожного манта має бути по 4 кінці. З'єднати ці кінці попарно, один з одним.
  6. Дно пароварки змастити рослинною олією, довести до кипіння воду у каструлі. Манти з картоплею та гарбузом викласти в пароварку, перед цим змочити їх нижню частину в рослинну олію.
  7. Готувати манти в пароварці приблизно 40 хвилин під кришкою. Потім перекласти їх на тарілку та подавати до столу гарячими, з вершковим маслом або сметаною.

Манти з картоплею та гарбузом - це смачна та корисна пісна страва, яку можна приготувати вдома для всієї родини. Крім того, цей рецепт можна змінювати, додавши до начинки інші овочі чи гриби, щоб страва стала ще більш ситною та різноманітною. А якщо замість пароварки використати духовку, то манти можна запікати з хрусткою скоринкою. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся неповторним смаком пісних мантів.