Як приготувати цибулеві котлети

Як приготувати цибулеві котлети
4.9
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 цибулини
  • 3 яйця
  • 110-120 гр борошна
  • 3-4 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. солі
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. меленого чорного перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулини очистити і дрібно порізати, скласти в миску. Додати сіль, чорний мелений перець і ретельно помити цибулю руками до утворення соку. Потім залишити подрібнену цибулю на 10 хвилин промаринуватися в кімнатній температурі.
  2. Борошно просіяти з содою через сито і розмішати. Яйця вбити в окрему миску і збити їх виделкою або вінчиком до однорідного кольору. Поступово влити яєчну суміш до подрібненої цибулі та вимішати все ложкою.
  3. Підмішати до цибулевої маси для котлет просіяне борошно з содою і вимішати до однорідності. На сковороду влити кілька ложок олії і поставити на вогонь.
  4. На пательню з розігрітою олією викласти кілька котлет із цибулевої маси (приблизно 2 ст.л. на кожну). Смажити цибулеві котлети 2-3 хвилини з кожного боку до готовності й перекласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
  5. Готові цибулеві котлети смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді, особливо смачно зі сметаною. Можна подавати як закуску до борщу. Смачного!

Цибулеві котлети є однією з популярних страв української кухні. Вони отримали свою назву "цибулеві котлети" завдяки винятковому вмісту цибулі в основі рецепта. Ця страва часто подається на святковому столі та є чудовим способом розпочати смачну українську трапезу.