Як приготувати цибулеві котлети
Кухня
Інгредієнти:
- 4 цибулини
- 3 яйця
- 110-120 гр борошна
- 3-4 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. солі
- 1/3 ч.л. соди
- 1/4 ч.л. меленого чорного перцю
Рецепт приготування страви:
- Цибулини очистити і дрібно порізати, скласти в миску. Додати сіль, чорний мелений перець і ретельно помити цибулю руками до утворення соку. Потім залишити подрібнену цибулю на 10 хвилин промаринуватися в кімнатній температурі.
- Борошно просіяти з содою через сито і розмішати. Яйця вбити в окрему миску і збити їх виделкою або вінчиком до однорідного кольору. Поступово влити яєчну суміш до подрібненої цибулі та вимішати все ложкою.
- Підмішати до цибулевої маси для котлет просіяне борошно з содою і вимішати до однорідності. На сковороду влити кілька ложок олії і поставити на вогонь.
- На пательню з розігрітою олією викласти кілька котлет із цибулевої маси (приблизно 2 ст.л. на кожну). Смажити цибулеві котлети 2-3 хвилини з кожного боку до готовності й перекласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
- Готові цибулеві котлети смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді, особливо смачно зі сметаною. Можна подавати як закуску до борщу. Смачного!
Цибулеві котлети є однією з популярних страв української кухні. Вони отримали свою назву "цибулеві котлети" завдяки винятковому вмісту цибулі в основі рецепта. Ця страва часто подається на святковому столі та є чудовим способом розпочати смачну українську трапезу.