Рецепт: Шніцель зі свинини
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр свинини (корейка)
- 100 гр борошна
- пів-лайму (можна замінити половинкою лимона)
- 1 яйце
- пів-ч.л. солі
- пів-ч.л. чорного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити, обсушити і нарізати на 4 шматки однакового розміру (різати поперек волокон). Кожен шматок має бути завтовшки приблизно 2 см. Накрити кожен шматок свинини харчовою плівкою і відбити молотком до товщини 0,5 см.
- Борошно з'єднати із сіллю, перцем і розмішати. Яйця вбити в окрему миску і збити виделкою або вінчиком до однорідності. На пательню влити 3-4 ст.л. олії та поставити на вогонь.
- Свинячу відбивну обваляти з двох боків у борошняній суміші, вмочити в яєчну суміш, знову обваляти в паніруванні та викласти на сковорідку з розігрітою олією.
- Смажити шніцель зі свинини приблизно 1-2 хвилини з кожного боку до готовності і перекласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Тим часом просмажити решту шніцель у клярі.
- Готові шніцель полити лаймовим/лимонним соком. Подавати свинячий шніцель у гарячому вигляді з будь-яким гарніром або соусом. Смачного!
Шніцель - це популярна страва в багатьох кухнях світу, особливо в австрійській та німецькій кухні. В основі шніцеля лежить тонко потовчений шар м'яса, який обвалюють у борошні, яйці та паніровці, а потім смажать на олії до золотисто-рудого кольору. Шніцель можна готувати з різних видів м'яса, включно зі свининою, яловичиною та куркою. Він чудово поєднується з картоплею, овочами або салатом. Спробуйте цей класичний рецепт шніцеля зі свинини та потіште свою сім'ю смачним обідом!