Приготування чанахів у мультиварці

Приготування чанахів у мультиварці
4.0
(6)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр баранини (можна замінити яловичиною)
  • 400 гр картоплі
  • 1 баклажан
  • 3 помідори
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок зелені (петрушка, кріп, кінза)
  • кілька гілочок базиліка
  • 4 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясо промити, обсушити і порізати невеликими кубиками. У чашу мультиварки влити кілька ложок рослинної олії та встановити режим Смаження або Випічка. Викласти в розігріту олію м'ясо і смажити його близько 10 хвилин у зазначеному режимі.
  2. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою на хвилину. Перекласти помідори в посудину з холодною водою і залишити на хвилину остигати. Один помідор порізати невеликими кубиками, додати до м'яса і перемішати.
  3. Готувати м'ясо з помідором близько 50 хвилин у режимі Тушкування. Тим часом приготувати решту овочів для чанахи в мультиварці. Картоплю очистити та порізати кубиками однакового розміру.
  4. Баклажан очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками однакового розміру. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою. Цибулю очистити та дрібно порізати.
  5. Після звукового сигналу додати в мультиварку картоплю, подрібнену цибулю, болгарський перець і баклажан. Складати всі овочі для чанахи зверху на м'ясо шарами саме в такому порядку, кожен шар посипаючи сіллю і перцем за смаком.
  6. Готувати чанахи в мультиварці приблизно 1 годину в режимі Тушкування. Усю зелень промити, обсушити та дрібно порізати. За 10 хвилин до закінчення програми відкрити кришку, додати помідори із зеленню і перемішати. Залишити готову страву в мультиварці ще на 10-15 хвилин.
  7. Потім зняти кришку, розкласти чанахи з мультиварки по тарілках і подавати до столу.  Смачного!

Чанахі - це страва з традиційної кухні Середньої Азії, особливо поширена серед узбецької та таджицької кухонь. Їх готують із м'яса, овочів та ароматних спецій. Чанахи часто подають зі свіжим хлібом або рисом, створюючи справжню гастрономічну насолоду.