Тефтелі з рисом
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр нежирної свинини (або свинячо-яловичого фаршу)
- 400 мл чистої води
- 2 цибулини
- 200 гр майонезу
- 100 гр рису
- 1 яйце
- 2-3 ст.л. томатної пасти
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку разом із цибулею. Якщо ви використовуєте вже готовий фарш, можна пропустити через м'ясорубку тільки цибулю (замість цього її можна натерти на тертці).
- Фарш з'єднати з цибулею, сіллю, перцем і сирим яйцем. Ретельно все перемішати й залишити на півгодини в кімнатній температурі. Рис промити під струменем води й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою.
- Через 15-20 хвилин після початку варіння відкинути рис на друшляк і дати стекти воді. Одразу ж після цього додати рис до фаршу разом із ложкою томатної пасти і перемішати.
- Духовку розігріти до 200С, форму для запікання або жароміцну каструлю змастити ложкою майонезу. Із фаршу зліпити кульки з діаметром близько 5 см, надати їм круглої або овальної форми, скласти в змащену форму.
- Приготувати соус для тефтелей із рисом. Майонез з'єднати з томатною пастою, що залишилася, посолити, поперчити за смаком, додати спеції і ретельно розмішати виделкою до однорідного кольору. Потім влити воду і знову розмішати.
- Залити тефтелі підливою і відправити в розігріту духову шафу. Готувати тефтелі з рисом у духовці протягом півгодини до готовності. Вийняти форму і залишити на кілька хвилин остигати.
- Ви також можете попередньо обсмажити тефтелі з рисом на сковороді. Для цього потрібно розігріти в сковорідці 2-3 ст.л. олії і викласти кілька кульок із фаршу з рисом.
- Смажити тефтелі на сковороді приблизно 1-2 хвилини з кожного боку. Потім перекласти напівготові тюфтельки у форму для запікання, залити соусом і відправити запікатися на 20 хвилин за тієї ж температури.
- Розкласти готові тефтелі по тарілках, полити підливою і подавати до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Українська кухня славиться своїми багатогранними смаками та ситними стравами. Тефтелі з рисом є однією з популярних національних страв, яка миттєво набуває популярності серед шанувальників української кулінарії. Секрет смаку цієї страви полягає в поєднанні ніжного фаршу з ароматним рисом та соковитим соусом. Спробуйте приготувати цю страву і ви відчуєте неповторну гармонію смаків, яку пропонує українська кухня.