Ніжні тефтели в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,7 кг свинини/яловичини (можна взяти готовий фарш)
- 1 велика цибулина або 2 дрібних
- 1 велика морква
- близько 100 гр борошна
- 1 велике яйце (або 2 маленьких)
- 50 гр сухого рису
- 50 гр томатної пасти
- невеликий пучок кропу і петрушки
- 2 ст.л. сметани
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Рис промити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис до напівготовності приблизно 15 хвилин. Потім відкинути вміст каструлі на сито і дати стекти воді.
- Цибулю почистити і розрізати на 4 великі шматки. Моркву почистити і розрізати на кілька шматків. Зубчики часнику очистити від плівки. М'ясо промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку разом із цибулею, морквою, часником і зеленню. Додати сирі яйця, рис, сіль, перець і ретельно перемішати.
- Духовку розігріти до 200С, приготувати форму для запікання (або жароміцну каструлю). У мисці з'єднати томатну пасту зі сметаною, сіллю, перцем за смаком і цукром, ретельно розмішати все до повної однорідності. Влити до отриманого соусу воду, додати горошини перцю і знову розмішати.
- Із фаршу з рисом формувати невеликі котлети, надавати їм круглої форми й викласти у форму в один шар. Залити тефтелі холодною підливою, накрити форму кришкою і відправити її в розігріту духову шафу. Через 10 хвилин після початку приготування зменшити температуру духовки до 180С.
- Готувати тефтелі в духовці за вказаної температури ще 20-30 хвилин до готовності. Через зазначений час вийняти форму і залишити під кришкою ще на 15 хвилин. Зняти кришку, розкласти тефтелі по тарілках, полити підливою і подавати до столу гарячими. Смачного!
Щоб зробити тюфтельки ще більш соковитими, спробуйте додати до фаршу нарізані кубиками маленькі шматочки сиру або мариновані огірки. Це додасть страві додаткової смакової насиченості та зробить кожен ковток незабутнім.