Насолоджуйтеся фунчозою з куркою та овочами

Насолоджуйтеся фунчозою з куркою та овочами
3.7
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого філе
  • 400 гр стручкової квасолі
  • 2 цибулини
  • 200 гр фунчози
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 3 ст.л. рисового оцту (можна замінити сумішшю 2 ст.л. оцту 9% з 1 ч.л. цукру і пів ч.л. солі)
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Фунчозу покласти в миску, залити гарячою водою і залишити на 5-7 хвилин. Філе курки промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями.
  2. На сковорідку влити кілька ложок олії і додати подрібнене філе курки. Смажити куряче філе на сильному вогні приблизно 5 хвилин, безперервно помішуючи. Потім додати на сковорідку цибулю, посолити, поперчити і додати спеції за смаком.
  3. Готувати курку з цибулею на помірному вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Відкинути локшину на друшляк і промити під струменем холодної води. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою.
  4. Моркву почистити і натерти на крупній тертці (бажано натерти її на спеціальній тертці для корейської моркви). Стручкову квасолю скласти в каструлю з киплячою підсоленою водою і відварити протягом 5 хвилин. Відкинути стручкову квасолю на друшляк і дати стекти воді.
  5. Часник очистити й дуже дрібно порізати. На сковорідку влити 3 ст.л. олії та поставити на вогонь. У розігріту олію викласти часник і обсмажити його до золотистого кольору протягом -2 хвилин.
  6. Додати на сковороду стручкову квасолю, моркву, болгарський перець і перемішати. Обсмажувати все приблизно 5 хвилин, помішуючи, до готовності. Ближче до кінця додати сіль і перець за смаком.
  7. З'єднати в мисці фунчозу з куркою та овочами, влити рисовий оцет, соєвий соус і ретельно перемішати. Фунчоза з куркою та овочами має настоятися в кімнатній температурі не менше години.
  8. Потім можна підігріти страву на сковорідці (не обов'язково), розкласти по тарілках, прикрасити свіжою зеленню і кунжутом. Страву можна подавати до столу і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!

Завдяки поєднанню ніжної курки, хрусткої квасолі та свіжих овочів, ця фунчоза стає ідеальним варіантом як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Вона має насичений смак і приємну текстуру, яка робить її незабутньою.