Рецепт фрикасе з грибами - ніжне куряче м'ясо у вершковому соусі

Рецепт фрикасе з грибами - ніжне куряче м'ясо у вершковому соусі
3.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр курячого філе
  • 400 мл чистої води
  • 250-300 гр свіжих грибів
  • 200 гр сметани будь-якої жирності
  • 120 мл білого сухого вина (можна замінити 1/3 лимона)
  • 2 яйця (жовтки)
  • 1 велика цибулина
  • 2 ст.л. борошна
  • кілька гілочок зелені
  • 2-3 зубчики часнику
  • кілька горошин чорного перцю
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Скласти подрібнену курку в миску, додати сіль, перець за смаком і перемішати. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь.
  2. У розігріту олію викласти куряче філе й обсмажити його до рум'яної скоринки протягом 5 хвилин, помішуючи. Потім влити лимонний сік/вино, ретельно розмішати і готувати фрикасе на помірному вогні до випаровування рідини.
  3. Посипати куряче філе борошном, знову перемішати й обсмажувати протягом хвилини. Влити гарячу воду, довести до кипіння і зменшити вогонь так, щоб вода ледве кипіла, додати горошини перцю. Тушкувати фрикасе з курки 20-25 хвилин під кришкою на невеликому вогні.
  4. Тим часом приготувати гриби для фрикасе. Якщо ви використовуєте печериці, їх потрібно ретельно вимити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Решту грибів потрібно попередньо відварити в киплячій підсоленій воді протягом 20 хвилин (для білих грибів достатньо 10 хвилин).
  5. Відкинути гриби на друшляк, остудити і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та дрібно порізати. На пательні розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю.
  6. Смажити цибулю до золотистого кольору близько 2-3 хвилин. Потім додати на сковороду гриби, перемішати і смажити ще 5 хвилин (печериці смажити до готовності 10-15 хвилин). Жовтки відокремити від білків і залишити на кілька хвилин у кімнатній температурі.
  7. Потім відлити від курячого бульйону приблизно 100 мл в окрему ємність. З'єднати в сковорідці курку (разом із бульйоном), сметану та гриби, посолити й ретельно перемішати. Жовтки з'єднати з гарячим бульйоном (100 мл) і ретельно збити вінчиком до появи піни.
  8. Щойно сметанний соус почне кипіти, додати до фрикасе жовтковий соус і швидко перемішати. Часник почистити і дрібно порізати, зелень промити і подрібнити. Одразу після закипання додати в сковорідку часник, перемішати, посипати зеленню і зняти сковорідку з вогню.
  9. Фрикасе з грибами має настоятися під кришкою близько 10 хвилин. Потім зняти кришку, розкласти фрикасе з куркою та грибами по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!

Фрикасе з грибами - це чудовий варіант страви, яку можна сервірувати як на святковий стіл, так і на звичайну вечерю. Цей рецепт поєднує ніжне куряче м'ясо з ароматними грибами та багатим вершковим соусом.