Як приготувати котлети з цвітної капусти

Як приготувати котлети з цвітної капусти
3.7
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти
  • 2 яйця
  • 70-80 гр борошна
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цвітну капусту ретельно промити, обсушити і розділити на суцвіття - опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Проварити цвітну капусту протягом 6 хвилин за слабкого кипіння. Через зазначений час відкинути цвітну капусту на друшляк і залишити остигати.
  2. Зелень промити, обсушити й нашаткувати. Цвітну капусту подрібнити на дрібні шматочки і скласти в миску. Додати яйця, подрібнену зелень, посолити, поперчити та додати спеції за смаком, ретельно перемішати.
  3. Підмішати до капустяної маси борошно і вимішати до однорідності. На сковорідку влити 3-4 ст.л. олії і поставити її на вогонь. У розігріту олію викласти котлети з цвітною капустою (приблизно 2 ст.л. на кожну).
  4. Смажити котлети з цвітної капусти приблизно 2-3 хвилини з кожного боку до готовності. Перекласти котлети на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру. Перекласти готові капустяні котлети на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!

Котлети з цвітної капусти - це чудовий спосіб урізноманітнити свій стіл і насолодитися корисною стравою. Цвітна капуста містить багато вітамінів і антиоксидантів, що сприяють зміцненню імунітету та збереженню здоров'я. За допомогою цього рецепта ви зможете легко перетворити просту капусту на апетитні котлети, які припадуть до смаку навіть найвибагливішим гурманам. Не соромтеся експериментувати зі спеціями та додавати свої улюблені інгредієнти в цей рецепт, щоб створити унікальний смаковий букет.