Вареники з картоплею на кефірі

Вареники з картоплею на кефірі
3.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Кефірне тісто для вареників:

  • 700-800 гр борошна
  • 0,5 л кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 1,5 ч. л. соди
  • 1 ч. л. солі (без гірки)

Картопляна начинка для вареників:

  • 5 картоплин
  • 1 цибулина
  • 50 г вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кефір заздалегідь вийміть з холодильника та залиште його принаймні на півгодини в кімнатній температурі, щоб він зігрівся.
  2. Борошно просійте через сито разом із содою та сіллю в одну миску, ретельно перемішайте. У окрему миску вбийте яйце, додайте цукор і перемішайте виделкою до однорідності.
  3. Додайте яєчну масу до борошна, потім кефір кімнатної температури, і замішайте м'яке тісто. Додавайте борошно та замішуйте, поки тісто не перестане прилипати до рук.
  4. Покрийте його легким і трохи вологим рушником і залиште на півгодини при кімнатній температурі. Тим часом підготуйте картопляну начинку: очистіть картоплю та опустіть в каструлю з киплячою підсоленою водою, варіть до м'якості протягом 30 хвилин.
  5. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками, підсмажте на маленькому вогні в рослинному маслі до золотистого кольору. Злийте воду з відвареної картоплі, розітріть картоплю в пюре, додайте сіль, перець за смаком, шматочок масла, підсмажену цибулю та перемішайте.
  6. З тіста зліпіть колбаску, наріжте на невеликі шматочки, кожен шматочок розкотайте. В середину кожного розкочаного коржика покладіть трохи картопляного пюре, зліпіть вареник напівкруглой форми, защипавши краї тіста.
  7. Таким чином зліпіть вареники з усього тіста та начинки. На цьому етапі ви можете заморозити вареники в морозильній камері та сварити в будь-який час за потреби.
  8. У каструлі доведіть до кипіння воду, додайте сіль і опустіть у воду вареники. Варіть вареники в киплячій воді протягом близько 5 хвилин при слабкому кипінні. Перекладіть готові вареники за допомогою шумівки на тарілку та подавайте до столу гарячими, зі сметаною. Смакуйте!

Для того, щоб вареники були ще більш соковитими, до картопляного пюре можна додати невелику кількість свіжого зеленого часнику та натертий на тертці сир.

Також можна замінити картоплю іншими начинками за своїм смаком, наприклад, грибами, сиром або м'ясом. А замість звичайної сметани можна використовувати вершковий соус з часником або песто. Насолоджуйтесь цим простим та смачним рецептом вареників!