Тушкована картопля з яловичиною в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг картоплі
- 600 гр яловичини (бажано - лопаткова частина)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2-3 ст. томатної пасти
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулину та моркву очистити від шкірки і нарізати дуже маленькими кубиками.
- М'ясо промити, обсушити та порізати невеликими кубиками однакового розміру.
- На сковороді розігріти пару ложок олії, викласти яловичину і обсмажувати її 2-3 хвилини на сильному вогні, безперервно помішуючи лопаткою.
- Потім влити ще ложку олії, додати подрібнені овочі та зменшити вогонь до середнього.
- Готувати м'ясо з цибулею та морквою близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Посолити, поперчити м'ясо з овочами до смаку, додати томатну пасту, влити пару ложок окропу і перемішати.
- Приблизно через 2 хвилини зняти сковороду з вогню та накрити кришкою.
- Картопля очистити і нарізати невеликими кубиками приблизно такого ж розміру, як і м'ясо.
- Духовку розігріти до 200С, картоплю скласти у форму для запікання.
- Зверху викласти смажену яловичину з овочами та залити окропом так, щоб він покрив весь вміст форми (але не вище).
- Готувати картопля з яловичиною у духовці близько 45 хвилин за вказаної температури.
- Вийняти форму з духовки, посипати подрібненою зеленню або спеціями і накрити фольгою або кришкою на 20 хвилин.
- Зняти кришку, розкласти жарку з картоплі та яловичини по тарілках та подавати до столу. Смачного!
Щоб зробити цю страву більш смачною, ви можете додати до неї різні інгредієнти, такі як гриби, зелений горошок, печериці або паприку. Також можна використовувати різні види м'яса, які можуть дати страві різні смакові відтінки.
Крім того, якщо у вас немає духовки, ви можете готувати цю страву на плиті. Для цього просто використайте глиняну каструлю або казанок і додайте до неї всі інгредієнти, які перелічені в рецепті. Поставте каструлю на середній вогонь та готуйте протягом 1-1,5 години до готовності.