Смачна запіканка з цукіні та творогом

Смачна запіканка з цукіні та творогом
4.7
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 цукіні
  • 100 гр творогу
  • 60 гр пармезану або іншого твердого сиру
  • 60 гр сметани
  • кілька гілочок кропу, петрушки
  • сушений базилік - за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цукіні очистити від шкірки (якщо молоді плоди - не обов'язково) і порізати дрібними кубиками однакового розміру.
  2. На сковороді розігріти пару ложок олії і викласти подрібнені овочі, просмажити на помірному вогні протягом 3-5 хвилин до рум'яності.
  3. Ближче до кінця посолити на смак і перемішати.
  4. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією і перекласти туди смажені цукіні.
  5. Сир натерти на дрібній тертці, промити зелень і нашаткувати.
  6. Сир розтерти вилкою, змішати зі сметаною, сушеним базиліком і подрібненою свіжою зеленню, покрити отриманою масою кабачки і посипати тертим сиром, поставити в розігріту духовку.
  7. Готувати запіканку із цукіні приблизно 20 хвилин. Вийняти форму, розкласти готову страву по тарілках та подавати.
  8. Кабачкова запіканка смачна як тепла, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Ця запіканка є ідеальним варіантом для сніданку, обіду чи вечері, особливо якщо вам потрібно щось швидке та корисне. Запіканка з цукіні - це смачно та просто!

Крім того, цей рецепт є дієтичним, оскільки містить корисні овочі та білки з творогу, які допоможуть насититися та підтримати здоров'я. Цукіні містять багато вітамінів та мінералів, таких як вітамін С, бета-каротин, калій та магній. Тому ця страва допоможе підтримати імунну систему та зміцнити здоров'я. Запіканку з цукіні можна приготувати з різними видами сирів, такими як моцарелла, чеддер або гауда, щоб створити різноманітний смак. Цю страву можна готувати з різними видами овочів, наприклад, з баклажанами або кабачками, що додасть їй різноманітності. Запіканка з цукіні може бути чудовим варіантом для вегетаріанців та веганів, які не вживають м'ясну їжу.