Яєчна локшина - домашній рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр борошна
- 4 яйця
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску і збовтати до однорідності за допомогою вилки або вінчика.
- Поступово всипати в яєчну суміш борошно і замісити руками туге тісто (може знадобитися менше або більше борошна - кількість залежить від яєць).
- Накрити тісто злегка вологим рушником або звичайною серветкою та залишити "відпочивати" на півгодини.
- Розділити тісто на 6 рівних шматочків і по черзі розкатати їх у тонкий пласт на присипаній борошном поверхні (чим тонше – тим краще).
- Залишити розкачені пласти тіста на 15-20 хвилин "обвітритися".
- Потім перевернути їх на інший бік та залишити ще на 15 хвилин.
- Скласти попарно по два пласти, пересипаючи між ними борошном.
- Згорнути пласти тіста в рулет (має вийти три однакові рулети) і нарізати кожен дуже тонкими шматочками.
- Отриману локшину розправити руками та викласти тонким шаром на рушник чи пергаментний папір.
- Залишити яєчну локшину на 2-3 доби при кімнатній температурі, періодично її перемішуючи руками.
- Можна зварити локшину відразу після нарізування рулетів без висушування.
- Готову локшину зберігати в полотняному або бавовняному мішечку.
Домашня яєчна локшина - це смачно, корисно та легко приготувати. Крім того, вона може бути використана в різних стравах, таких як супи, рагу, салати та інші. Це забезпечує ваше меню різноманітністю та новими смаками. Будьте творчими та експериментуйте з цією простою, але смачною стравою!