Яєчна локшина - домашній рецепт

Яєчна локшина - домашній рецепт
4.2
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 гр борошна
  • 4 яйця

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску і збовтати до однорідності за допомогою вилки або вінчика.
  2. Поступово всипати в яєчну суміш борошно і замісити руками туге тісто (може знадобитися менше або більше борошна - кількість залежить від яєць).
  3. Накрити тісто злегка вологим рушником або звичайною серветкою та залишити "відпочивати" на півгодини.
  4. Розділити тісто на 6 рівних шматочків і по черзі розкатати їх у тонкий пласт на присипаній борошном поверхні (чим тонше – тим краще).
  5. Залишити розкачені пласти тіста на 15-20 хвилин "обвітритися".
  6. Потім перевернути їх на інший бік та залишити ще на 15 хвилин.
  7. Скласти попарно по два пласти, пересипаючи між ними борошном.
  8. Згорнути пласти тіста в рулет (має вийти три однакові рулети) і нарізати кожен дуже тонкими шматочками.
  9. Отриману локшину розправити руками та викласти тонким шаром на рушник чи пергаментний папір.
  10. Залишити яєчну локшину на 2-3 доби при кімнатній температурі, періодично її перемішуючи руками.
  11. Можна зварити локшину відразу після нарізування рулетів без висушування.
  12. Готову локшину зберігати в полотняному або бавовняному мішечку.

Домашня яєчна локшина - це смачно, корисно та легко приготувати. Крім того, вона може бути використана в різних стравах, таких як супи, рагу, салати та інші. Це забезпечує ваше меню різноманітністю та новими смаками. Будьте творчими та експериментуйте з цією простою, але смачною стравою!