Рецепт: горохова каша з куркою і овочами

Рецепт: горохова каша з куркою і овочами
4.5
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого філе
  • 300 гр колотого гороху
  • 1 помідор
  • 1 велика цибулина
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 2 ст. томатної-пасти (або кетчупу)
  • 2 зубчики часнику
  • свіжий або сушений базилік - за смаком
  • кілька гілочок петрушки (для прикраси)
  • 1 ст. сухого курячого бульйону або курячої приправи - не обов'язково
  • сіль, чорний та червоний мелений перець за смаком
  • 2 лаврові листи

Рецепт приготування страви:

  1. Горох всипати в сито і ретельно промити під струменем холодної води, перебираючи його рукою.
  2. Скласти промитий горох у каструлю, залити великою кількістю холодної води та залишити на 8-10 годин при кімнатній температурі.
  3. Через зазначений час злити воду і залити горох близько 1 л води, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  4. Варити горохову кашу приблизно півгодини за слабкого кипіння.
  5. Куряче філе промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками однакового розміру.
  6. Болгарський перець вимити, видалити плодоніжку та очистити від насіння, нарізати м'якоть соломкою.
  7. Помідори вимити, видалити місце, де кріпилася плодоніжка і порізати м'якоть разом із шкіркою (за бажанням її можна зняти, попередньо опустивши помідор на хвилину в киплячу воду, а потім швидко остудивши в холодній) невеликими кубиками.
  8. Моркву очистити від шкірки та натерти на крупній тертці.
  9. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
  10. Часник очистити і дрібно нарізати ножем.
  11. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти приблизно 50-60 мл олії і викласти цибулю, просмажити її до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.
  12. Потім додати в сковороду м'ясо, збільшити вогонь і обсмажувати, помішуючи безперервно, близько 2 хвилин на сильному вогні.
  13. Потім додати моркву, перемішати та смажити ще 1-2 хвилини, зменшивши вогонь до середнього.
  14. Всипати до овочів та м'яса помідор, болгарський перець, часник і знову перемішати.
  15. Приблизно через 2-3 хвилини додати до овочевої засмажки з куркою подрібнений свіжий або сушений базилік, сухий бульйон або приправу, томатну пасту, лаврове листя і перемішати.
  16. Посолити та поперчити засмажку за смаком.
  17. Перекласти в сковороду поверх м'яса горохову кашу (яка заздалегідь варилася півгодини), залити бульйоном, у якому вона варилася.
  18. Тушкувати горохову кашу з м'ясом і овочами приблизно 45-60 хвилин, періодично помішуючи ложкою, на слабкому вогні.
  19. При необхідності можна періодично додавати в страву окріп або масло. Зняти готову кашу з м'ясом із плити та накрити кришкою, залишити на 10-15 хвилин.
  20. Зняти кришку, розкласти горохову кашу з куркою та овочами по тарілках та подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Ця горохова каша з куркою та овочами - ідеальний вибір для тих, хто любить смачну, але просту їжу. Горох багатий на білок і вуглеводи, а куряче м'ясо - на білок та різноманітні вітаміни та мінерали. Овочі ж додають цій страві необхідних вітамінів та мінералів. Крім того, ця каша дуже поживна і має низький вміст жирів, що робить її ідеальною для тих, хто прагне зберігати свою фігуру.