Рецепт: горохова каша з куркою і овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого філе
- 300 гр колотого гороху
- 1 помідор
- 1 велика цибулина
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 2 ст. томатної-пасти (або кетчупу)
- 2 зубчики часнику
- свіжий або сушений базилік - за смаком
- кілька гілочок петрушки (для прикраси)
- 1 ст. сухого курячого бульйону або курячої приправи - не обов'язково
- сіль, чорний та червоний мелений перець за смаком
- 2 лаврові листи
Рецепт приготування страви:
- Горох всипати в сито і ретельно промити під струменем холодної води, перебираючи його рукою.
- Скласти промитий горох у каструлю, залити великою кількістю холодної води та залишити на 8-10 годин при кімнатній температурі.
- Через зазначений час злити воду і залити горох близько 1 л води, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Варити горохову кашу приблизно півгодини за слабкого кипіння.
- Куряче філе промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками однакового розміру.
- Болгарський перець вимити, видалити плодоніжку та очистити від насіння, нарізати м'якоть соломкою.
- Помідори вимити, видалити місце, де кріпилася плодоніжка і порізати м'якоть разом із шкіркою (за бажанням її можна зняти, попередньо опустивши помідор на хвилину в киплячу воду, а потім швидко остудивши в холодній) невеликими кубиками.
- Моркву очистити від шкірки та натерти на крупній тертці.
- Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
- Часник очистити і дрібно нарізати ножем.
- У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти приблизно 50-60 мл олії і викласти цибулю, просмажити її до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.
- Потім додати в сковороду м'ясо, збільшити вогонь і обсмажувати, помішуючи безперервно, близько 2 хвилин на сильному вогні.
- Потім додати моркву, перемішати та смажити ще 1-2 хвилини, зменшивши вогонь до середнього.
- Всипати до овочів та м'яса помідор, болгарський перець, часник і знову перемішати.
- Приблизно через 2-3 хвилини додати до овочевої засмажки з куркою подрібнений свіжий або сушений базилік, сухий бульйон або приправу, томатну пасту, лаврове листя і перемішати.
- Посолити та поперчити засмажку за смаком.
- Перекласти в сковороду поверх м'яса горохову кашу (яка заздалегідь варилася півгодини), залити бульйоном, у якому вона варилася.
- Тушкувати горохову кашу з м'ясом і овочами приблизно 45-60 хвилин, періодично помішуючи ложкою, на слабкому вогні.
- При необхідності можна періодично додавати в страву окріп або масло. Зняти готову кашу з м'ясом із плити та накрити кришкою, залишити на 10-15 хвилин.
- Зняти кришку, розкласти горохову кашу з куркою та овочами по тарілках та подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Ця горохова каша з куркою та овочами - ідеальний вибір для тих, хто любить смачну, але просту їжу. Горох багатий на білок і вуглеводи, а куряче м'ясо - на білок та різноманітні вітаміни та мінерали. Овочі ж додають цій страві необхідних вітамінів та мінералів. Крім того, ця каша дуже поживна і має низький вміст жирів, що робить її ідеальною для тих, хто прагне зберігати свою фігуру.