Вареники з чорницею на кефірному тісті
Кухня
Інгредієнти:
Кефірне тісто для вареників:
- ~ 0,5 кг борошна
- 250 мл кефіру
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- пол-ч.л. солі
Начинка для вареників на кефірі:
- ~ 250 г чорниці
- 2 ст.л. цукру з гіркою
- 1 ст.л. крохмалу
Рецепт приготування:
- Вбити яйце в миску, додати сіль з цукром і збити виделкою або міксером. Не перестаючи збивати, потрохи вливати кефір. Процідити борошно через сито і поступово додавати в яєчно-кефірну суміш, замісити руками круте тісто.
- Накрити тісто плівкою або мискою і залишити на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Ягоди чорниці перебрати, промити і дати повністю стекти воді.
- Потім розкатати кефірне тісто в пласт близько 5 мм товщиною і вирізати кружки за допомогою чашки або склянки. Чорницю змішати в окремій мисці з цукром та крохмалом. Кожний шматок тіста розкатати в тонкий коржик, покласти в центр трохи начинки і зліпити краї тіста (можна прикрасити край вареника косичкою).
- Таким чином зліпити вареники з тіста, що залишилося і викласти їх на стіл або обробну дошку, присипану борошном. За бажанням на цьому етапі вареники можна заморозити, а при необхідності зварити в киплячій підсоленій воді (близько 8 хвилин після закипання).
- Відразу після ліплення вареники можна опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою, довести її до кипіння (якнайчастіше помішуючи вміст каструлі). Варити вареники із чорницею на кефірі близько 5-6 хвилин після закипання на невеликому вогні. Подавати до столу теплими, зі сметаною, згущеним молоком, йогуртом або молоком.