Вбити яйце в миску, додати сіль з цукром і збити виделкою або міксером. Не перестаючи збивати, потрохи вливати кефір. Процідити борошно через сито і поступово додавати в яєчно-кефірну суміш, замісити руками круте тісто.
Накрити тісто плівкою або мискою і залишити на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Ягоди чорниці перебрати, промити і дати повністю стекти воді.
Потім розкатати кефірне тісто в пласт близько 5 мм товщиною і вирізати кружки за допомогою чашки або склянки. Чорницю змішати в окремій мисці з цукром та крохмалом. Кожний шматок тіста розкатати в тонкий коржик, покласти в центр трохи начинки і зліпити краї тіста (можна прикрасити край вареника косичкою).
Таким чином зліпити вареники з тіста, що залишилося і викласти їх на стіл або обробну дошку, присипану борошном. За бажанням на цьому етапі вареники можна заморозити, а при необхідності зварити в киплячій підсоленій воді (близько 8 хвилин після закипання).
Відразу після ліплення вареники можна опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою, довести її до кипіння (якнайчастіше помішуючи вміст каструлі). Варити вареники із чорницею на кефірі близько 5-6 хвилин після закипання на невеликому вогні. Подавати до столу теплими, зі сметаною, згущеним молоком, йогуртом або молоком.