Хачапурі з м'ясом - простий рецепт

Хачапурі з м'ясом - простий рецепт
4.5
(7)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для хачапурі з м'ясом:

  • 400 гр борошна
  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 100 гр вершкового масла
  • 3 ст. рослинного масла
  • 10 гр сухих дріжджів
  • 1-2 ч. л. цукру
  • пів-ч.л. солі

Начинка для хачапурі з м'яса:

  • 3 цибулини
  • 300 гр свинини (можна замінити свинячо-яловичим фаршем)
  • 3-5 ст. чистої води
  • 20 гр вершкового масла
  • кілька стебел зеленої цибулі
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. сухий аджики (приправа)
  • кілька гілочок свіжої кінзи
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • + 1 яйце та 20 гр вершкового масла

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито в миску разом із дріжджами, сіллю та цукром, розмішати. Охолоджене вершкове масло натерти на великій тертці і розтерти з борошняною сумішшю в крихту. Вбити по черзі 2 яйця (холодних) і ретельно перемішати.
  2. Влити поступово тонкою цівкою холодне молоко і вимісити тісто майже до однорідності. В кінці влити олію і вимісити однорідне, гладке тісто. Накрити його легким рушником і залишити на півгодини у кімнатній температурі. Тим часом приготувати м'ясну начинку для хачапурі.
  3. М'ясо промити і дуже дрібно нарізати ножем (можна пропустити через м'ясорубку). Цибулю очистити і нарізати маленькими шматочками, додати до м'яса і перемішати. Часник очистити і подрібнити ножем, зелень промити і нашинкувати.
  4. Додати часник, зелень, сіль, перець та спеції у фарш, перемішати. Вершкове масло натерти на крупній тертці і змішати з м'ясом і овочами. Поступово влити воду та вимішати фарш до однорідності. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером. Тісто розділити на дві рівні частини і розкатати кожну в коло завтовшки близько 0,7-1 см.
  5. Викласти у центр кола половину начинки, накрити її кінцями тіста. З'єднати та защипати краї тіста так, щоб начинка виявилася всередині. Перевернути хачапурі "швом" вниз і обережно розкатати качалкою в різні боки до товщини близько 1-1,3 см.
  6. Перекласти коржик з м'ясом на деко швом вниз і зробити зверху кілька неглибоких надрізів ножем (щоб пара виходила з начинки). Яйце збити в невеликій ємності виделкою і змастити їм поверхню тіста (залишити половину яйця для другого пирога), відправити лист у розігріту духову шафу.
  7. Випікати хачапурі з м'ясом у печі приблизно 20 хвилин. Тим часом приготувати другий пиріг, загорнувши начинку і розкатавши качалкою. Вийняти готові хачапурі з печі, перекласти готовий виріб на тарілку і змастити шматочком масла по всій поверхні. Другий пиріг викласти  на лист, змастити збитим яйцем і відправити випікатися до готовності.
  8. Хачапурі з м'ясом можна приготувати на сковороді: змастити її 1 ч.л. рослинної олії та смажити пиріг на середньому вогні до готовності начинки та рум'яного тіста (яйцем змащувати тісто в такому разі не потрібно). Смажені пироги також потрібно змастити шматочком вершкового масла.

Хачапурі з м'ясом подають до столу гарячими як закуску або основну страву. Смачного!