Котлети з горбуші
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг горбуші (філе)
- 200 гр білокачанної капусти
- 2 яйця
- 1 цибуля
- 3 ст.л. рисового борошна
- 2 ст.л. сухого білого вина (можна замінити 1 ст.л. лимонного соку)
- 1 ст.л. соєвого соусу
- декілька гілочок кропу
- 1 ч.л. меду
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготування:
- Листя капусти відокремити від качана та промити. В каструлю влити воду, поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання трохи поперчити воду і опустити туди капустяні листя. Прокип'ятити капусту протягом 2 хвилин при слабкому кипінні і процідити.
- У невеликій ємності змішати мед з вином / лимонним соком та ретельно змішати до повного розчинення. Кроп промити, обсушити та дрібно порізати. Часник очистити та дуже дрібно подрібнити. Цибулю очистити та порізати великими шматками. Філе горбуші промити та обсушити.
- Пропустити рибне філе через м'ясорубку разом з цибулею та капустою. З'єднати все в одній мисці, додати дрібно порізаний кріп, часник, рисове борошно і перемішати.
- Вбийте яйця в миску і збивайте міксером до появи піни, поступово додавати соєвий соус та медову суміш. Збивати яєчну масу до утворення світлої однорідної консистенції. З'єднати рибний фарш зі збитими яйцями і перемішати, за бажанням додати сіль і перець за смаком.
- На сковороду влити 2-3 ст. л. рослинної олії і поставити на вогонь. В розігріте масло викласти декілька котлет (близько 2-3 ст. л. на кожну). Смажити котлети з горбуші приблизно 3-4 хвилини з кожного боку до рум'яності.
- Перекласти готові котлети на тарілку, на сковороду виложити ще декілька порцій котлет і смажити їх до готовності. Подавати котлети з горбуші гарячими, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!