У каструлі довести до кипіння близько 0,5 л води та додати сіль. Рис ретельно промити в холодній воді, обсушити та додати до киплячої підсоленої води. Через 20-25 хвилин злити варений рис на дуршлаг та промити під струмком холодної води. Потім залишити рис стекти від води та приготувати решту продуктів.
Пекінську капусту трохи промити та відірвати близько 5 см від основи, щоб позбутися від жорсткої частини листя. Цибулю очистити та натерти на крупній терці, часник очистити та дрібно нарізати (можна пропустити через часнокодавку). Додати цибулю з часником до фаршу, поперчити, додати сіль та перемішати.
Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати. Додати разом з рисом до фаршу та перемішати. На основу листка пекінської капусти покласти начинку (адже зовнішні листки капусти більші, отже, в них потрібно кладти більше начинки, ніж в менші листки), накрити листом, завернути бічні частини та скрутити в рулетик.
У велику каструлю налити 2-3 ст.л. рослинної олії та щільно покласти в неї голубці з лавровими листами. У окремій ємності змішати гарячий м'ясний бульйон, сметану, томатну пасту/кетчуп, додати трохи солі та перцю та добре перемішати до повної однорідності.
Поставити каструлю з голубцями на вогонь та залити соусом. Після закипання зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою. Тушкувати голубці з пекінської капусти близько 30-40 хвилин. Потім зняти каструлю з вогню, повністю накрити кришкою та залишити на 15 хвилин. Після цього можна подавати готові голубці на стіл. Смачного!