Голубці з пекінської капусти
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 кг пекінської капусти
- 0,5 кг м'ясного фаршу
- 200-250 мл м'ясного бульйону (можна замінити чистою водою)
- 1 цибуля
- 80 гр сметани
- 70-80 гр сухого рису
- 3-4 ст.л. томатної пасти (можна замінити 5 ст.л. кетчупу)
- 2 зубчики часнику
- декілька гілок базиліку та петрушки
- 1 ч.л. молотого духмяного перцю
- 3 лаврових листа
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлі довести до кипіння близько 0,5 л води та додати сіль. Рис ретельно промити в холодній воді, обсушити та додати до киплячої підсоленої води. Через 20-25 хвилин злити варений рис на дуршлаг та промити під струмком холодної води. Потім залишити рис стекти від води та приготувати решту продуктів.
- Пекінську капусту трохи промити та відірвати близько 5 см від основи, щоб позбутися від жорсткої частини листя. Цибулю очистити та натерти на крупній терці, часник очистити та дрібно нарізати (можна пропустити через часнокодавку). Додати цибулю з часником до фаршу, поперчити, додати сіль та перемішати.
- Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати. Додати разом з рисом до фаршу та перемішати. На основу листка пекінської капусти покласти начинку (адже зовнішні листки капусти більші, отже, в них потрібно кладти більше начинки, ніж в менші листки), накрити листом, завернути бічні частини та скрутити в рулетик.
- У велику каструлю налити 2-3 ст.л. рослинної олії та щільно покласти в неї голубці з лавровими листами. У окремій ємності змішати гарячий м'ясний бульйон, сметану, томатну пасту/кетчуп, додати трохи солі та перцю та добре перемішати до повної однорідності.
- Поставити каструлю з голубцями на вогонь та залити соусом. Після закипання зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою. Тушкувати голубці з пекінської капусти близько 30-40 хвилин. Потім зняти каструлю з вогню, повністю накрити кришкою та залишити на 15 хвилин. Після цього можна подавати готові голубці на стіл. Смачного!