Голубці з савойської капусти
Кухня
Інгредієнти:
- кочан савойської капусти (близько 600 г)
- 0,5 л м'ясного бульйону
- 400 г м'ясного фаршу (рекомендовано свинина-яловичина)
- 200 г сухого рису
- 2 ст. л. томатного пюре
- 2 ст. л. сметани 25-30%
- 5 горошків духмяного або чорного перцю
- 2 лаврових листа
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Рис промийте під холодною водою в ситі, а потім варіть протягом 20 хвилин в киплячій, попередньо підсоленій воді (1-1,5 л). Згодом, відкиньте рис на сито і промийте під холодною водою. Нехай промитий рис постоїть кілька хвилин.
- Розділіть капустяні листки і складіть їх в стопку. Додайте рис, м'ясний фарш, сіль та перець за смаком у миску, добре перемішайте. Положіть 1 ст. ложку отриманої суміші на кожний лист савойської капусти і заверніть капусту у вигляді конверта. Опціонально, можна зв'язати голубці ниткою.
- Розкладіть голубці в широку каструлю, додайте між ними лаврові листочки та горошки перцю. У іншій мисці змішайте гарячий м'ясний бульйон з томатним пюре, сметаною, сіллю та перцем за смаком. Ретельно розмішайте і залийте отриманою сумішшю голубці в каструлю.
- Поставте каструлю на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь і закрийте кришкою. Готуйте голубці протягом 35 хвилин на слабкому вогні. Після цього вимкніть плиту і залиште голубці під кришкою на 10-15 хвилин.
- Після закінчення часу, відкрийте каструлю та розкладіть готові голубці по тарілкам. Додайте за смаком сметану та прикрасьте зеленню. Готові голубці краще подавати гарячими.