Голубці з савойської капусти

Голубці з савойської капусти
4.3
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • кочан савойської капусти (близько 600 г)
  • 0,5 л м'ясного бульйону
  • 400 г м'ясного фаршу (рекомендовано свинина-яловичина)
  • 200 г сухого рису
  • 2 ст. л. томатного пюре
  • 2 ст. л. сметани 25-30%
  • 5 горошків духмяного або чорного перцю
  • 2 лаврових листа
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Рис промийте під холодною водою в ситі, а потім варіть протягом 20 хвилин в киплячій, попередньо підсоленій воді (1-1,5 л). Згодом, відкиньте рис на сито і промийте під холодною водою. Нехай промитий рис постоїть кілька хвилин.
  2. Розділіть капустяні листки і складіть їх в стопку. Додайте рис, м'ясний фарш, сіль та перець за смаком у миску, добре перемішайте. Положіть 1 ст. ложку отриманої суміші на кожний лист савойської капусти і заверніть капусту у вигляді конверта. Опціонально, можна зв'язати голубці ниткою.
  3. Розкладіть голубці в широку каструлю, додайте між ними лаврові листочки та горошки перцю. У іншій мисці змішайте гарячий м'ясний бульйон з томатним пюре, сметаною, сіллю та перцем за смаком. Ретельно розмішайте і залийте отриманою сумішшю голубці в каструлю.
  4. Поставте каструлю на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь і закрийте кришкою. Готуйте голубці протягом 35 хвилин на слабкому вогні. Після цього вимкніть плиту і залиште голубці під кришкою на 10-15 хвилин.
  5. Після закінчення часу, відкрийте каструлю та розкладіть готові голубці по тарілкам. Додайте за смаком сметану та прикрасьте зеленню. Готові голубці краще подавати гарячими.