М'ясні їжаки в сметанному соусі

М'ясні їжаки в сметанному соусі
4.4
(9)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг фаршу (свино-яловичого)
  • 200 г сметани
  • 100 г сухого рису
  • 2 шматочки білого хліба (бажано батона)
  • 70-80 мл молока
  • 1 яйце
  • декілька гілок свіжої зелені
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Хліб покласти в невелику ємність і залити молоком, залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі, періодично перевертаючи, щоб він рівномірніше просочився молоком. Рис промити в ситі під струменем холодної води.
  2. Фарш вийняти з упаковки і викласти в миску, додати сіль, перець, спеції за смаком та перемішати. Додати в фарш сире яйце, промитий рис, хліб і добре перемішати.
  3. У пароварку влити багато води і довести до кипіння. З фаршу з рисом сформувати круглі котлети (їжаки) та викласти їх на дно пароварки. Готувати м'ясні їжаки в пароварці приблизно 20 хвилин під кришкою.
  4. Після цього плотно укласти їжаків у каструлю, злити бульйон з пароварки в окрему каструлю. Сметану змішати з 200-300 мл бульйона та ретельно розмішати до однорідності.
  5. Поставити каструлю з їжаками на вогонь, залити їх сметанним соусом, додати кілька горошин чорного перцю і довести до кипіння. Готувати їжаків у сметанному соусі протягом 7-10 хвилин після закипання на середньому вогні.
  6. Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати. Прибрати каструлю з вогню, посипати зеленню або спеціями і накрити кришкою. Залишити їжаків у сметанному соусі на 15 хвилин.
  7. Після цього розкласти м'ясні їжаки по тарілкам, полити їх сметанним соусом і подавати до столу гарячими. Ця поживна та дуже смачна страва прикрасить будь-який стіл і зробить його справжнім святом. Насолоджуйтеся!