Хліб покласти в невелику ємність і залити молоком, залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі, періодично перевертаючи, щоб він рівномірніше просочився молоком. Рис промити в ситі під струменем холодної води.
Фарш вийняти з упаковки і викласти в миску, додати сіль, перець, спеції за смаком та перемішати. Додати в фарш сире яйце, промитий рис, хліб і добре перемішати.
У пароварку влити багато води і довести до кипіння. З фаршу з рисом сформувати круглі котлети (їжаки) та викласти їх на дно пароварки. Готувати м'ясні їжаки в пароварці приблизно 20 хвилин під кришкою.
Після цього плотно укласти їжаків у каструлю, злити бульйон з пароварки в окрему каструлю. Сметану змішати з 200-300 мл бульйона та ретельно розмішати до однорідності.
Поставити каструлю з їжаками на вогонь, залити їх сметанним соусом, додати кілька горошин чорного перцю і довести до кипіння. Готувати їжаків у сметанному соусі протягом 7-10 хвилин після закипання на середньому вогні.
Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати. Прибрати каструлю з вогню, посипати зеленню або спеціями і накрити кришкою. Залишити їжаків у сметанному соусі на 15 хвилин.
Після цього розкласти м'ясні їжаки по тарілкам, полити їх сметанним соусом і подавати до столу гарячими. Ця поживна та дуже смачна страва прикрасить будь-який стіл і зробить його справжнім святом. Насолоджуйтеся!